A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Повідомлення

Не вживайте калію йодид «про всяк випадок»!

При аваріях на ядерних об’єктах може виділятися радіоактивний йод (I-131). При надходженні в організм він вибірково накопичується в щитоподібній залозі і спричиняє її опромінення й ураження. Єдиний препарат для ефективного запобігання радіаційному ураженню щитоподібної залози містить калій йодид, зазначає Міністерство охорони здоров’я.

11:23:44 27.06.2023

Сказ – невиліковне вірусне захворювання

Дієвий засіб проти сказу є щорічне щеплення тварин. Сказ – це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба, яка супроводжується враженням центральної нервової системи.

15:28:28 26.06.2023

БОТУЛІЗМ ТА ЙОГО ПРОФІЛАКТИКА

Улюблений сезон цієї небезпечної хвороби літо-осінь, коли господині активно займаються консервацією продуктів.  Саме консерви – овочеві, фруктові, грибні, м’ясні, рибні стають основною причиною захворювання. А також споживання копченостей, в’яленої та сушеної риби, особливо приготовлених у домашніх умовах з порушенням гігієни, та продукція, упакована під вакуумом.

08:43:13 15.06.2023

ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ НА ВОДІ!

Відпочиваючи на воді, завжди треба пам’ятати про безпеку. Першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Навчитись плавати потрібно кожному громадянину нашої країни. Людина, яка добре плаває, почуває себе на воді спокійно, упевнено, у випадку необхідності може надати допомогу товаришу, який потрапив в біду.

15:43:23 07.06.2023

ВІЙНА І ЗДОРОВ’Я ЖІНКИ

Війна, вибиваючи в нас з-під ніг відчуття безпеки й всіляко травмуючи нас, призводить до "хронічного" стресу в нашому організмі, наслідки якого можуть бути дуже небезпечними.

08:52:52 19.05.2023

Літо – сезон інфекційних захворювань!

Гастроентероколіт – запальне захворювання відділів шлунково-кишкового тракту. Залежно від перебігу захворювання розрізняють гостру та хронічну форму гастроентероколіту.

11:26:03 15.05.2023

КЛІЩІ. НЕБЕЗПЕКА ЧАТУЄ!

Профілактика та наслідки від укусів кліщів Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Укуси цих комах становлять небезпеку, як для тварин, так і для людини, бо ці невеликі створіння можуть переносити збудників небезпечних вірусних та бактеріальних захворювань.

14:22:02 26.04.2023

ОБЕРЕЖНО, БОТУЛІЗМ

Ботулізм – важке токсичне інфекційне захворювання, в результаті якого вражається нервова система. Важка форма хвороби може призвести до летального результату.

13:54:21 20.04.2023

ПРАВИЛА КУПАННЯ НА ВОДОХРЕЩА!

Напередодні свята Водохреща, фахівці Служби порятунку по всій країні проводили інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами щодо безпечного перебування на замерзлих річках та озерах. Адже часто громадяни вважають, що тепла зима - запорука безпечного пірнання на Водохреща. Проте, рятувальники переконують, що купання на незамерзлих водоймах потребує більшої уваги до заходів безпеки.

16:03:45 18.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано