A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ГУМЕНЕЦЬКИЙ ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ (НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ)» ЗА 2017 РІК

Комунальна установа «Гуменецький територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» діє на підставі Положення про комунальну установу «Гуменецький територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» затвердженого рішенням двадцять першої сесії VII скликання № 7 від 26 червня 2017 року.

У своїй роботі КУ «Гуменецький ТЦСО» керується Конституцією України, законами України, іншими нормативно-правовими актами, які визначають діяльність установ соціального захисту.

У комунальній установі «Гуменецький територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» функціонують такі структурні підрозділи:

  • відділення соціальної допомоги вдома;
  • відділення соціально-побутової допомоги;
  • відділ соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю.

Загальна чисельність штату працівників КУ «Гуменецький ТЦСО» - 32 штатних одиниці.

Станом на 31 грудня 2017 року в межах Гуменецької ОТГ виявлено 608 осіб, які потребували соціального обслуговування. Фактично обслужено 608 осіб, що у відсотковому відношенні складає 100 %.

В розрізі структурних підрозділів:

відділення соціальної допомоги вдома

За 2017 рік відділенням соціальної допомоги вдома виявлено 345 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. 12 соціальними робітниками обслужено 345 осіб, яким надано 152 428 соціальних послуг та здійснено 17 287 відвідувань. Підопічним надавались різні види соціальних послуг на підставі даних карти індивідуальних потреб у соціальному обслуговуванні (надані соціальних послуг), договору про обслуговування та медичного висновку.

В середньому навантаження на одного соціального робітника становить 26 осіб.

Відділенням соціальної допомоги вдома здійснюється обслуговування осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, які не здатні до самообслуговування, але мають рідних, що повинні їм забезпечити догляд і допомогу. Обслуговування таких громадян здійснюється за плату відповідно до тарифів на платні соціальні послуги. За 2017 рік відділенням соціальної допомоги вдома обслужено 96 осіб, що проживають самотньо, в результаті чого КУ «Гуменецький ТЦСО» додатково отримала коштів на суму 21 038 грн.

відділення соціально-побутової допомоги

Відділенням соціально-побутової допомоги створюються умови для повноцінного життя осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. Для цього у відділенні соціально – побутової допомоги працюють перукар, робітник з комплексного обслуговування і ремонту будівель, швачка та машиніст з прання та ремонту спецодягу. Якими протягом 2017 року надано 1735 послуг, а саме:

  • послугами перукаря за 2017 рік скористались114 осіб, яким надано 162 послуги;
  • швачкою обслужено 76 осіб, яким надано 570 послуг;
  • послугами машиніста з прання та ремонту спецодягу скористались 110 осіб, яким надано 554 послуги;
  • робітником з комплексного обслуговування і ремонту будинків обслужено 19 осіб, яким надано 449 послуг.

Відділенням соціально-побутової допомоги здійснюється обслуговування осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, які не здатні до самообслуговування, але мають рідних, що повинні їм забезпечити догляд і допомогу. Обслуговування таких громадян здійснюється за плату відповідно до тарифів на платні соціальні послуги. За 2017 рік відділенням соціально-побутової допомоги обслужено 133 особи, що проживають самотньо, в результаті чого КУ «Гуменецький ТЦСО» додатково отримала коштів на суму 9 840 грн.

відділ соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю

Відділ соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю створений рішенням двадцять першої сесії Гуменецької сільської ради VIІ скликання від 26 червня 2017 року і є структурним підрозділом комунальної установи «Гуменецький територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)». На обліку у відділі соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю КУ «Гуменецький ТЦСО» перебувають такі категорії громадян: багатодітні сім'ї – 116; – одинокі матері – 82; – діти-інваліди – 36; – діти напівсироти – 39; – діти, які знаходяться під опікою – 12; – прийомна сім’я – 1; – учасники АТО – 172. В цілому діяльність відділу соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю характеризується стабільним рівнем забезпечення умов надання безкоштовних соціальних послуг в територіальній громаді з метою збереження родинних стосунків, надання соціальної підтримки сім’ям, які потребують допомоги, запобігання раннього соціального сирітства і т.д. За період створення вищевказаного відділу проведено наступну роботу: загальна кількість сімей (повідомлень, самозвернення) щодо яких надійшла інформація у відділ складає 71. В даних сім’ях здійснено оцінку потреб (складено відповідні акти) та виявлено 59 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. З них під соціальний супровід взято 7 сімей. 71 сім’ї надавались різні види соціальних послуг в основному це стосувалось вирішення питання щодо поліпшення житлово – побутових умов (27 сім’ям надано ліжка з комплектами постільної білизни), оздоровлення (надано допомогу сім’ям щодо отримання дітям 8 путівок для оздоровлення в оздоровчих таборах), лікування (дитину – інваліда було доставлено у Львівську дитячу клінічну лікарню №7 на консультацію до лікаря для подальшого оперування. Операцію заплановано на березень 2018 року). Одна сім’я, в якій була виявлена проблема батька з алкозалежністтю вирішена позитивно (батька було проліковано). Питання сім’ї, в якій дитина мала проблему із законом вирішено позитивно (справу закрито за примиренням сторін у суді).

Під час проведення благодійної акції «Готуємо дітей до школи» було надано допомогу першокласникам, дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах, у вигляді наборів із шкільним приладдям, канцтоварами, 8 сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах придбано шкільний одяг, одна сім’я із кількістю шестеро дітей отримала по спортивному костюмі, спортивному взутті, 7 сімей отримали гуманітарну допомогу у вигляді дитячого одягу. Працівники відділу постійно проводять групові заходи з різних соціальних тем. Так з липня по грудень було проведено 8 заходів до Всесвітнього дня контрацепції, Всесвітнього дня миття рук, Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, Міжнародного дня відмови від куріння, Всесвітнього дня дитини, Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», Міжнародного дня прав людини. Під час проведення вищевказаних заходів учасникам було роздано 120 буклетів та 315 листівок.

При комунальній установі «Гуменецький територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» функціонує мультидисциплінарна команда, робота якої спрямована на покращення умов проживання осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. В складі мультидисциплінарної команди працювали завідувач відділення соціально-побутової допомоги – О. Демишина, завідувач відділення соціальної допомоги вдома – Євстафієва-Худик А.В., машиніст із прання та ремонту спецодягу відділення соціально-побутової допомоги – О. Онуфрейко, робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків відділення соціально-побутової допомоги – А. Лівіцький, завідуючий господарством – А. Фролов, швачка відділення соціально-побутової допомоги – Завацька С.Б., перукар відділення соціально-побутової допомоги – Продан Л.О. Під час виїздів було відвідано 211 осіб похилого віку, які потребують сторонньої допомоги, яким надано 12 023 соціальних послуги, а саме: шпаклювання та побілка стелі і стін, фарбування вікон та дверей, прання білизни і одягу, прибирання прибудинкових територій, жіночі, чоловічі стрижки, косіння трави, шиття та ремонт одягу, порізка деревини та інші.

Серед пріоритетних напрямків діяльності комунальної установи «Гуменецький територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» варто виокремити наступні:

  • створення нових механізмів поширення соціальної інформації;
  • запровадження нових форм співробітництва з громадськими організаціями соціальної спрямованості;
  • проведення разом з представниками установ охорони здоров’я, громадських організацій обстеження матеріально-побутових умов проживання самотніх непрацездатних громадян;
  • організація надання платних соціальних послуг.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано