A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Серце одиноке добром обігрій

Дата: 02.10.2017 11:57
Кількість переглядів: 7778

1 жовтня у всьому світі традиційно відзначають День людей похилого віку.
(с.Гуменці, с.Нігин, с-ще Сахкамінь, с.Вербка, с.Слобідка-Гуменецька, с.Голосків, с.Великозалісся, с.Абрикосівка, с.Пудлівці, с.Залісся Друге)

Свято було засновано резолюцією Організації Об’єднаних Націй від 1990 року і покликане звернути увагу суспільства на проблеми літніх людей. Не буде зайвим в День людей похилого віку згадати про своїх батьків, бабусь і дідусів, людей похилого віку, які живуть по сусідству. Вік, звичайно, поняття умовне. Чи відчуває себе людина молодою або старою, це залежить більше від її стану духу, а не від запису в паспорті.

За підтримки голови Гуменецької сільської ради Інни Абдулкадирової працівниками КУ «Гуменецький ТЦСО» спільно з працівниками культури були вручені подарунки громадянам поважного віку, які проживають на території Гуменецької ОТГ.

Бажаємо всім міцного здоров’я, щасливої долі, радості, довголіття, добра і віри в краще майбутнє!


Кажуть, юність живе лиш майбутнім,
Кажуть, зрілість цінує лиш мить,
Тільки старість живе незабутнім,
Тим, чого не вернуть, не спинить.
Є закони природи не змінні
Для людей, для тварин, для птахів.
Ви простіть нас байдужих, ми винні,
Будем ми ще старими як ви…

1 жовтня, в День людей похилого віку, працівники Нігинського сільського будинку культури, бібліотекар та соціальний працівник с. Нігин Навроцька Оксана відвідали та вшанували одиноких жителів села, розрадивши їх увагою та теплим, добрим словом і, як згадує Галина Семенівна слова своєї матері, «Що старій людині потрібно – добре слово та тепла піч».

Будьмо добрішими, даруймо своїм «стареньким» тепло наших слів, вони цього потребують.


З квітами та найкращими побажаннями завідувач Сахкамінського клубу – Ніна Волинець, художній керівник – Віталіна Пиріжок, завідувач бібліотеки – Валентина Ткач завітали до одиноких літніх односельчан – В’ячеслава Людвиговича Волоховського та Марії Петрівни Купцевич. Учасники театральної студії «Овація» – Богдана Романюк і Ерік Ванюшкін подарували стареньким, від усієї душі прочитані, вірші. В’ячеслав Людвигович та Марія Петрівна були зворушені, зі сльозами на очах дякували та пригощали дітей фруктами.


1 жовтня 2017 року староста с. Вербка та працівники культури в Міжнародний день людей похилого віку привітали 92 річного односельця Миколу Ільковича Муляра. Шановану в селі людину, працівника з багаторічним стажем роботи, гарного сім’янина, який вартий пошани й поваги. Адже повага до старших – одна з головних цінностей людської моралі.


1 жовтня працівники культури с.Слобідка-Гуменецька вітали найстарших жителів села – це Корба Олексій, Кохан Яніна, Дирда Емілія.

Ти років вже маєш чимало,
І щастя, і горе було,
Лиш спокою серце не знало –
Вперед безупину вело.

Вже виросли діти і внуки,
І правнуки в тебе вже є,
І старість бере в свої руки
Натруджене тіло твоє.

Першого погожого жовтневого дня 2017 року в селі Голосків староста села Є.І. Мандзюк, соціальний робітник О.В. Дзюба та бібліотекар Л.А. Сорока в Міжнародний день людей похилого віку привітали одиноку літню 96 річну односельчанку М.М. Штогрин, яка була приємно вражена увагою. Адже ми зобов’язані дарувати тепло і увагу цим людям.
1 жовтня 2017 року, в Міжнародний день людей похилого віку, працівники культури с. Великозалісся спільно із соціальним працівником привітали найстарішу жительку села 90-річну Качур Галину Василівну. Розрадили її увагою та теплим добрим словом.

В Міжнародний день людей похилого віку староста с.Абрикосівка О.М.Костовська, депутат Гуменецької сільської ради В.М.Жмурко, соціальний робітник Г.М.Шабага, працівники освіти та культури завітали до ветерана праці, учасника війни, 95-річної жительки с. Абрикосівка Казмірчук Марії Павлівни, щоб привітати ветерана, огорнути її увагою та пошаною, висловити слова вдячності за багаторічну невтомну працю. Школярі подарували старенькій вірші, квіти та солодощі.


До Міжнародного дня людей похилого віку у Пудловецькому будинку культури відбувся вогник для літніх людей - «Надвечір’я». Назва цього свята радісна і журлива, весела і з смутком на серці. Радісна тому, що було дитинство, була юність, прекрасна молодість. І як пролетіли оці радісні дні, коли молодість промайнула чайкою білокрилою і зупинилась на порозі «Надвечір’я» залишаючи тугу на серці та одні спогади.

Переглядаючи відео з старими фотографіями, ми бачили як пудлівчани з тривогою та теплими спогадами поринули у прекрасну молодість. А потім наче їм зовсім мало літ приймали участь у різноманітних конкурсах, згадали старовині пісні та танці.

Свято вдалося на славу, за що ми отримали велику подяку від пудлівчан старшого віку, адже у них так мало таких свят.


У Заліссі Другому вітали довгожительку Корчак Зінаїду Лук’янівну з Днем людей похилого віку.

Читати статтю Всеукраїнський день бібліотек


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано