A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Всеукраїнський день бібліотек

Дата: 02.10.2017 09:52
Кількість переглядів: 3338

Заходи у с.Гуменці, с.Улянівка, с.Абрикосівка, с.Пудлівці

Фото без опису

Ведуть в невідоме, незнане книжки,
Розрадять, коли вам нелегко,
Для нас зберігає їх довгі роки  –
Сільська бібліотека.

Ріднити людей з книгою, відкривати їм красу і силу слова – це завдання кожного  бібліотекаря. У переддень Всеукраїнського дня бібліотек в Гуменецькому будинку культури зібрались представники сільської ради, відділу освіти, культури, спорту і туризму, вірні і щирі друзі бібліотек – директори будинків культури та  художні керівники, щоб привітати з професійним святом бібліотекарів.

Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові та їх матері Софії (мудрості) відзначається це свято. Адже саме вони – бібліотекарі дарують людям вічну мудрість книг, саме вони знаходять в бібліотечному храмі відповідні ліки  для людських душ. Честь  і хвала вам, шановні бібліотекарі, за подвижництво, за працю, за відданість справі, якій служите серцем і душею, невсипущої енергії і  міцного здоров’я.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


30 вересня Всеукраїнський день бібліотек. Директор Гуменецького сільського будинку культури Тетяна Богданова, директор КЗ «Гуменецької Публічної бібліотеки» Леся Кісляк та бібліотекар села Гуменці Неля Гужальська привітали ветерана праці бібліотечної сфери Копистинську Галину Григорівну, вона поділилася спогадами про багаторічний досвід роботи. Працівники культури вшанували ветерана праці подарунком та квітами.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

В клубі села Улянівка проводилась бесіда «Глибока повага народу до скарбниць духовних надбань людства».

Сьогодні особливий день для тих, хто книгу любить, поріднився з нею.

Професія бібліотекаря тісно пов’язана з книгою, адже книга – джерело людської мудрості і знань.

Першу бібліотеку у Київській Русі заснував Ярослав Мудрий у 1037 р. Вона знаходилась при Софіївському Соборі у Києві. У соборі сиділи монахи, вони вручну переписували книги, виводили кожну букву, а великі букви оздоблювали орнаментом, палітурки книг – коштовним камінням, золотом і сріблом. Такі книги коштували дуже дорого, а придбати їх могли заможні люди.

Ця бібліотека налічувала понад 950 томів.

У світі перші бібліотеки з явились дуже рано – у 6 ст. до н.е. у Стародавній Греції і Римі. Найдавніша і найбільша бібліотека світу – Александрійська (3 ст. до н.е.), її фонд становив понад 500000 сувоїв.

Великий римський мислитель Цицерон писав: «Заняття з книгами – юність живлять, старість звеселяють, щастя прикрашають, в нещасті дають сховище і розраду. Вдома утішають, поза домом не заважають».


27 вересня 2017 року в бібліотеці села Абрикосівка відбулися голосні читання творів для дітей відомого Подільського письменника Миколи Магери, присвячені 95 річниці від дня народження митця. У читаннях активну участь взяли школярі – читачі бібліотеки; також твори М. Магери із задоволенням слухали вихованці дитячого садка "Перлинка".

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


До свята бібліотекаря працівники культури села Пудлівці відвідали могилу Люзняк Галини Григорівни. Якій сьогодні виповнилося би 90 років. Вона 37 років пропрацювала в сільській бібліотеці. Постійно допомагала своєму чоловікові Люзняку О.В. в організації концертів та різних заходів в СБК.

Для нас вона є великим прикладом і ми пишаємося тим, що у нас працювала прекрасна династія Люзняків, а збірки книг, які писала Галина Григорівна, є для нас керуючим посібником в організації заходів. За свою віддану працю, була нагороджена значком «Відмінник культури».

Фото без опису Фото без опису


Читати статтю Свято сіл Супрунківці та Тернавка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано