A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Вшанування героїв Небесної сотні

Дата: 19.02.2018 14:42
Кількість переглядів: 3925

18.02.2018: с-ще Сахкамінь;
доповнено 21.02.2018: с.Гуменці, с.Малозалісся, с.Голосківська школа, с.Голосків та с.Улянівка (клуб), с.Залісся Друге, с.Великозалісся, с.Лисогірка, Сахкамінська школа;
доповнено 23.02.2018: Нігинська ЗОШ
, с.Слобідка-Гуменецька;
доповнено 24.02.2018: с.Пудлівці


18 лютого в клубі селища Сахкамінь пройшло вшанування пам’яті героїв Майдану «Небесна сотня в вирій полетіла».

А сотню вже зустріли небеса…
Летіли легко, хоч Майдан ридав.
Із кров’ю перемішана сльоза…
А батько сина ще не відпускав.
Й заплакав Бог, побачивши загін –
Спереду сотник, молодий, вродливий,
І юний хлопчик в касці голубій,
І вчитель літній – сивий-сивий.
І рани їхні вже їм не болять…
Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло…
Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна сотня в вирій полетіла…

Завідувач клубу Ніна Волинець нагадала присутнім односельчанам про тривожні події 2013-2014 років, завідувач бібліотеки Валентина Ткач оформила книжкову виставку та розповіла про наших земляків-героїв Майдану, учні Сахкамінської ЗОШ розчулили глядачів піснею «Я ненавиджу війну», жіночий вокальний колектив «Елегія» виконав пісню «Виростиш ти сину» (керівник Надія Забродська), під трепетні звуки гітари пролунала патріотична пісня «Червона калина» у виконанні художнього керівника Віталіни Пиріжок. Надія Забродська і Дарина Романюк читали вірші, присвячені трагічним подіям на Майдані. Завершилася година пам’яті «Молитвою за Україну».

НА ПОЧАТОК


с.Гуменці

Година пам’яті «У нашій пам’яті вони назавжди залишились»

20 лютого стало для нас назавжди пам’ятним днем – Днем Героїв Небесної сотні. Тому сьогодні ми згадуємо у своїх молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє, про всіх, хто віддав своє життя впродовж останніх років. І будемо згадувати надалі, завжди, хоча б для того, аби не допустити чогось подібного в майбутньому. Адже ці події багато що прояснили, відкрили багатьом очі, розставили все по своїх місцях.

Працівниками культури с. Гуменці проведено годину пам’яті, присвячену Героям Небесної сотні. На захід був запрошений Володимир Янчишен – учасник Євромайдану, який розповів про події, які відбувались на Майдані.

Хвилиною мовчання вшанували Героїв Майдану, Героїв АТО, які померли за світле майбутнє України. Декламуючи вірші, діти прославляли український рід та Героїв Незалежної України.

На завершення було проголошено слова: «Люди, бережіть серця свої, щоб не стали каменем! Розбудуйте в душах Божий храм, щоб не повторити великий гріх!»

НА ПОЧАТОК


с.Малозалісся

На Грушевського – сльози і квіти.
І запалені болем свічки.
Їх приносять дорослі і діти
І скорблять на прапорах стрічки.
Чути плач по всій Україні,
Та в нас горя чужого нема.
Ми вклоняємось кожній родині,
Сім’ям тим, що торкнулась біда.
Плачем разом із матір’ю тою.
Що дитину убив її кат.
Скорбимо за полеглих героїв.
Що лишили сиріт-немовлят.

Фінальним і найбільш драматичним етапом Революції Гідності стали події у Києві 18-20 лютого, в ході яких загинуло більше сотні кращих наших синів і дочок. В честь пам’яті Героїв Небесної Сотні в сільському клубі с.Малозалісся було проведено вечір пам’яті «Небесна Сотня – герої нашого часу».

 

НА ПОЧАТОК


с.Голосків (школа)

20 лютого 2018 року учні та вчителі Голосківської ЗОШ І-ІІІ ступенів у скорботі схилили голови в пам’ять про загиблих на Майдані наших співвітчизників у лютому 2014 року. Словами сповненими пошани до Героїв Небесної Сотні учні на лінійці-реквіємі розповіли про їх подвиг заради нашого майбутнього, заради майбутнього України. Пам’ять про земляків-героїв у серцях, запалені свічки та хвилина мовчання – це найменше, чим ми можемо вшанувати загиблих українців. Вічна пам’ять Героям! Слава Україні!

НА ПОЧАТОК


с.Голосків та с.Улянівка (клуб)

20.02.2018 з нагоди вшанування Небесної Сотні працівники культури сіл Голосків та Улянівка організували і провели патріотичну годину "Герої не вмирають". Нагадали про те, що минуло 4 роки від тих трагічних подій на Майдані, коли відійшли у вічність найкращі люди України, люди високого духу, Герої-земляки, які віддали своє життя за рідну Україну.

НА ПОЧАТОК


с.Залісся Друге

ПОКАРАНІ ЗА ЛЮБОВ ДО УКРАЇНИ

Згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» 20 лютого в Україні відзначається День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Саме 20 лютого стало переломним моментом революційних подій. Цього дня 2014 року на вул. Інститутській розстрілювали протестувальників. Тож саме ця дата увійшла в історію України, як символ жертовності, патріотизму та героїзму.

В Залісько-2 бібліотеці – філії проведено годину мужності. Бібліотекар розповіла про трагічні події Революції Гідності та постаті Героїв Небесної Сотні. Також на заході читали книгу Антона Малика «Герой нової доби», в якій розповідається про великого патріота України, голову Рудської сільської ради, героя України Корнєєва Анатолія Петровича.

НА ПОЧАТОК


с.Великозалісся

Бездонна прірва горя і скорботи
Панує в Україні на цей час.
І всі мої думки, і сльози, і турботи
За тими, хто життя віддав за нас.
Ніколи їх не забувайте!
В історію внесіть кожне ім’я!
Онукам, дітям ви розповідайте,
Що наша Україна ще жива!

20 лютого 2018 року працівниками культури села Великозалісся було проведено годину пам’яті «Небесна Сотня – герої нашого часу» на честь вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

НА ПОЧАТОК


с.Лисогірка

В Україні 20 лютого день вшанування подвигу учасників гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Вони віддали своє життя під час Революції Гідності захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права та свободи людини, відстоюючи європейське майбутнє України.
За один день на Майдані була полегла сотня невинно розстріляних людей, ми повинні пам’ятати цей день. Шанувати пам’ять полеглих і вчити нащадків, щоб ніхто не був забутий, адже боролись вони за світле майбутнє.

НА ПОЧАТОК


Сахкамінська ЗОШ

Забути кров святу не маєм права! –
Лишила слід безсмертний і терпкий…
Героям України – Слава! Слава! Слава!!!
І наша пам’ять – на усі віки!

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. Останніми у цьому довгому списку стали герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

То чи може бути забутою кров героїв, пролита на вулицях Києва? Чи можемо ми, живі, забути невинно убієнних? Можлива лише одна відповідь – Ні!

Підтвердженням цього стало вшанування героїв Небесної Сотні у Сахкамінській школі, яке відбулося 20 лютого 2018 року.

У школі пройшла урочиста лінійка-реквієм „Герої не вмирають”, під час якої учні висловили слова шани людям, які поклали свої голови за наше майбутнє. „Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі”, – звучали слова ведучих. Під час заходу учні читали вірші, виконували проникливі музичні композиції. Учні запалили свічку пам’яті, світло якої стало даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

НА ПОЧАТОК


Нігинська ЗОШ

Небесна Сотня – то в серцях вогонь.
Він гаряче палав за Україну.
Небесній Сотні шана й молитви.
За чисті душі, що злетіли в небо.

Ми сьогодні в скорботі й з великою нашою вдячністю згадуємо Героїв світлої пам’яті Небесної Сотні. Гідність, відданість та патріотизм сьогодні засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття. З такими почуттями на захід хронограф пам’яті та круглий стіл «Євромайдан. Острів небайдужості» в Нігинській ЗОШ І- ІІІ ступенів зібралися учні, вчителі, та працівники культури села Нігин.

Нам треба об’єднатись воєдино,
Бо мрії й прагнення в нас одні
Щоб стала вільна й сильна Україна,
Ми скажемо усі разом: «Ні – війні!»

НА ПОЧАТОК


с.Слобідка-Гуменецька

Небесна сотня – то в серцях вогонь. Він гаряче палав за Україну. Віднині тихим співом заспокой. Ти, земле рідна, свою дитину.

20 лютого у бібліотеці с.Слобідка-Гуменецька працівниками культури Кодовбецькою Я.Ю. та Сорокатою І.М. проведено годину-вшанування "100 крилатих героїв у небо полетіло"

Сороката І.М. та Кодовбецька Я.Ю. розповіли про події останніх місяців 2013 року і початок 2014 року, які перетворилися на справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих нашого народу. Вірші декламували: О.Шупарський, А.Роговський, О.Боднар, Д.Вожов, А.Сірош, Д.Пшенична. На завершення усі присутні почепили на дерево паперових ангелів як знак пам'яті Героїв Небесної Сотні.

  НА ПОЧАТОК


21 лютого в Пудлівцях відбувся флешмоб присвячений «Небесній Сотні». Присутні відновили в своїх спогадах події майдану та переглянули документальний фільм.
А в місцевій церкві була проведена поминальна панахида за кожного загиблого.

НА ПОЧАТОК


Читати статтю Масляна - свято з млинцями та веселощами


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано