A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

Дата: 04.02.2022 13:45
Кількість переглядів: 270

Повідомляємо про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, зазначеної у пункті 1 цього оголошення, з метою виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності.

1. Планована діяльність
Планована діяльність полягає у реконструкції цементних млинів №5 і №6 з переведенням їх на замкнутий цикл помелу з встановленням спільного сепаратора для розділення матеріалу, який подрібнюється млином, на тонкомелену та крупну фракції. Технологія виготовлення цементу не змінюється. Термін проведення реконструкції 2,9 місяців.
Наразі цементні млини № 5 і № 6 – це дві окремі системи подрібнення у відкритому циклі для виробництва цементу. Після установки високоефективного сепаратора (класифікатора) CLASSICLON DC-175 продуктивністю 200-250 т/год обидві системи будуть об’єднані та перетворяться на єдину систему помелу з замкнутим циклом. Планова продуктивність роботи двох млинів у замкнутому циклі помелу становитиме 103 т/год. Режим роботи цементних млинів №5 і №6 у замкнутому циклі – цілодобовий, 2 зміни по 12 годин, коефіцієнт використання обладнання в залежності від потреби у цементі.
Усі джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферу, пов’язані з плановою діяльністю, обладнуються аспіраційною системою з очищенням пилогазоповітряної суміші в рукавних фільтрах, які забезпечать концентрацію суспендованих твердих частинок в газах до 20 мг/м3.
При впровадженні планової діяльності ефективність процесу помелу зросте, при однаковій тонині помелу цементу. В замкнутому циклі питоме споживання електроенергії (на тонну продукту) є на 6,7 % нижчим у порівнянні з помелом цементу у відкритому циклі.
Планована діяльність буде здійснюватися на території АТ «Подільський цемент», на існуючій земельній ділянці площею 77,3853 га, яка знаходиться в оренді АТ «Подільський цемент» (договір оренди від 28.12.2004 року строком на 49 років, дата державної реєстрації речового права – 10.01.2005 року) за адресою: Хмельницька обл., Кам’янець-Подільський р-н, село Гуменці, вул. Хмельницьке шосе, будинок 1-А. Реконструкція проводиться в межах будівлі існуючого цеху, очікувана площа ділянки становить 4000 м2.
(загальні технічні характеристики, у тому числі параметри планованої діяльності
(потужність, довжина, площа, обсяг виробництва тощо), місце провадження планованої діяльності)

2. Суб’єкт господарювання
Акціонерне товариство «Подільський цемент», код ЄДРПОУ 00293091, адреса: 32325, Хмельницька обл., Кам’янець-Подільський р-н, село Гуменці, вул. Хмельницьке шосе, будинок 1-А, тел.: (03849) 67215, e-mail: info.pod@cemark.ua. (...)

Читати оголошення повністю (pdf)

Читати інформацію про висновок з оцінки впливу на довкілля №2021577818 повністю (pdf)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано