A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Інформує Кам’янець-Подільська ДПІ

Дата: 12.07.2021 14:40
Кількість переглядів: 1427

♦ Подаємо податкову звітність засобами електронного зв’язку
♦ Повідомлення про прийняття працівника на роботу до органів ДПС – обов’язок кожного роботодавця


Подаємо податкову звітність засобами електронного зв’язку

Кам'янець-Подільська державна податкова інспекція (далі - ДПІ), нагадує щодо можливості подачі звітності засобами електронного зв’язку, а саме Електронним кабінетом.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний веб-портал Державної податкової служби (далі - ДПС).

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС, в тому числі в Центрі обслуговування платників Кам’янець-Подільської ДПІ, за адресою:

м. Кам’янець-Подільський, вул. Огієнка, 74 кабінет №116, телефон (для попереднього запису) +380967682496.

Також, звертаємо увагу на те, що Меню «Перегляд поданої звітності» надає користувачу Електронного кабінету можливість перегляду раніше поданої податкової, пенсійної та статистичної звітності до ДПС незалежно від способу її подання.


Повідомлення про прийняття працівника на роботу до органів ДПС – обов’язок кожного роботодавця

Кам'янець-Подільська державна податкова інспекція нагадує, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України (частина 3 ст. 24 Кодексу законів про працю).

Отже, обов’язковою умовою офіційного оформлення новоприйнятих працівників є своєчасне повідомлення про прийняття працівника на роботу (далі – Повідомлення) органу ДПС.

Форма такого Повідомлення затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413 (далі – Постанова № 413).

Повідомлення буває двох типів:

? початкове – подається при працевлаштуванні нового працівника;

? скасовуюче – подається, якщо у початковому були допущені помилки та в інших випадках, що потребують уточнення.

Повідомлення подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою – підприємцем до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком до Постанови № 413 до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів:

  • засобами електронного зв’язку;
  • на паперових носіях разом з копією в електронній формі;
  • на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Інформація, що міститься у Повідомленні, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями.


Кам’янець-Подільська ДПІ
ГУ ДПС у Хмельницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано