A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Звіт дитячо-юнацької спортивної школи «Лідер»

Дата: 02.07.2021 09:49
Кількість переглядів: 1722

Звіт дитячо-юнацької спортивної школи «Лідер»
відділу освіти, культури, спорту і туризму Гуменецької сільської ради
за роботу у 2020/2021 навчальному році

директор – Дорож Олександр Вікторович
інструктор-методист Старенька Вікторія Олегівна

Навчальний рік у ДЮСШ розпочинається з першого вересня. Згідно з Положенням про ДЮСШ комплектування груп початкової підготовки здійснюється до 1 жовтня. Зарахування вихованців на черговий рік навчання проводиться при засвоєнні теоретичного та практичного матеріалу, навчальних планів з видів спорту, результатів виступів у змаганнях, тестуваннях з загальної, спеціальної фізичної та технічної підготовки та виконанні розрядних вимог. Завдяки цим критеріям визначався стан фізичного розвитку вихованців та рівень засвоєння ними програмного матеріалу в період етапів навчання початкової підготовки, де вихованці ознайомлювались з основними рухливими уміннями і навичками та базової підготовки, в період якої вихованці оволодівають технічними та тактичними прийомами обраного виду спорту.

Робота ДЮСШ «Лідер» в 2020/2021 навчальному році була спрямована на виконання нормативно-правових документів: Конституції України, законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про фізичну культуру і спорт», наказів Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, рішень органів місцевого самоврядування.ДЮСШ «Лідер» планувала свою роботу на підставі Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2008 року № 993, із змінами і доповненнями, внесеними постановами Кабінету Міністрів України від 24 липня 2013 року № 549, від 19 серпня 2015 № 601, від 30 березня 2016 року № 248, специфіки видів спорту, матеріально-технічного та фінансового забезпечення, Статуту закладу, Правил внутрішнього трудового розпорядку, колективного договору між адміністрацією школи.

Згідно з Положенням про ДЮСШ основним напрямком діяльності ДЮСШ «Лідер» розвиток здібностей вихованців в обраному виді спорту, створення необхідних умов для фізичного розвитку, гармонійного виховання, набуття навичок здорового способу життя, підготовки спортсменів до участі в місцевих, районних, обласних та Всеукраїнських змаганнях.

ДЮСШ «Лідер» (за штатний розписом) укомплектована тренерськими та медичними кадрами, які мають відповідний освітній та кваліфікаційний рівень і забезпечують здійснення навчально-тренувального та виховного процесу.

Фінансово-господарська діяльність здійснюється через централізовану бухгалтерію відділу освіти, культури, спорту і туризму Гуменецької сільської ради. У ДЮСШ є матеріальні цінності, що потребують ремонту, а також ті, що готуються до списання. Списання матеріальних цінностей здійснюється згідно з діючим законодавством, копії усіх документів зберігаються. Інвентаризація основних засобів здійснюється згідно з планом відділу освіти, культури, спорту і туризму Гуменецької сільської ради. Результати інвентаризації відображено у протоколах.

Матеріально-технічне забезпечення здійснюється за рахунок бюджетних коштів. Так, 2020/2021 навчальному році були придбані бігові змагальні та тренувальні бар’єри, секундоміри, еспандери, футбольні та волейбольні м’ячі, фішки для розмітки поля, ракетки та сітки для тенісу настільного.

Для проведення спортивно-масових заходів були придбанні кубки, грамоти, медалі та цінні подарунки. Вихованці ДЮСШ «Лідер» у 2020/2021 році під час виїздів на обласні та Всеукраїнські змагання були повністю забезпечені безкоштовним проїздом, проживанням та виплатою добових.

Навчально-тренувальні заняття проводяться на базі Гуменецького ліцею (відділення легкої атлетики), Нігинської ЗОШ І-ІІІ ступенів (футбол та волейбол), Залісся-2 НВК у складі ЗОШ І-ІІІ ступенів та ДНЗ (волейбол), Голосківської ЗОШ І-ІІІ ступенів (теніс настільний), Колубаївського НВК у складі ЗОШ І-ІІ ступенів та ДНЗ (футбол) та Сахкамінської ЗОШ І-ІІ ступенів (дзюдо). З усіма закладами загальної середньої освіти на початку навчального року були заключені договора оренди спортивних споруд, власної бази ДЮСШ «Лідер» немає.

Значну увагу ДЮСШ приділяє роботі з охорони праці та безпеці життєдіяльності учасників навчально-тренувального процесу. Робота з охорони праці у закладі організовується відповідно до Закону України «Про охорону праці», наказів Міністерства освіти і науки України від 01.08.2001 р. № 563, від 20.11.2006 № 782 та інших нормативних документів. У ДЮСШ на належному рівні без зауважень виконуються державні санітарні норми, затверджена документація з питань охорони праці і безпеки життєдіяльності.

Призначено відповідальних за організацію роботи з охорони праці. Організовано роботу щодо розроблення інструкцій, своєчасно проводяться вступні інструктажі, інструктажі з охорони праці на робочому місці, інструктажі з вихованцями перед проведенням змагань. Інструктажі реєструються у відповідних журналах: «Журнал реєстрації інструктажів з безпеки життєдіяльності для вихованців», «Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці», «Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці». Випадків, пов’язаних з порушенням техніки безпеки у 2020/2021навчальному році не було.

У звітному році робота ДЮСШ «Лідер» проводилася за річним планом роботи. Навчально-тренувальна робота базувалась на основі навчальних програм з волейболу, тенісу настільного, легкої атлетики, футболу, дзюдо, які рекомендовані Державним комітетом України з питань фізичної культури і спорту та федераціями з видів спорту. Коло обов’язків, що виконує кожен працівник за своєю спеціальністю чи посадою, визначено посадовими інструкціями.

Вся документація у ДЮСШ ведеться державною мовою: учбові журнали, протоколи вступних та перевідних іспитів, протоколи засідань тренерських рад зберігається в окремих папках згідно з вимогами наказу «Про номенклатуру справ» №01-но від 04.01.2021 року.

ДЮСШ «Лідер» висвітлює спортивні новини на сайті Гуменецької сільської ради та у соціальній мережі Фейсбук на сторінці «Спортивна Гуменеччина». Тут можна побачити результати виступів вихованців на змаганнях, фотозвіти навчально-тренувальних занять та інших спортивно-масових заходів.

Виховна робота здійснювалась відповідно до нормативних документів, річного плану закладу. Свою роботу кожен тренер планує відповідно до річного плану. Значна увага приділяється профілактичній роботі запобігання злочинності, правопорушень, всіх видів дитячого травматизму. Упродовж навчального року з вихованцями проводилися бесіди: «Попередження дитячого травматизму», «Здоровий спосіб життя», «Вплив алкоголю та тютюнопаління на організм людини», «Режим дня», тощо.

Організаційно-масова робота проводиться за календарним планом спортивно-масових заходів ДЮСШ «Лідер». Тренери-викладачі приділяють велику увагу спортивно-масовій роботі. Для залучення учнівської молоді до занять фізичною культурою та спортом проводились відкриті тренування, показові виступи, спортивні свята.

Вихованці ДЮСШ «Лідер» упродовж навчального року брали участь у змаганнях різного рангу, де неодноразово ставали переможцями та призерами.

Досягнення вихованців ДЮСШ «Лідер» за звітний період.

Відділення легкої атлетики. (тренери-викладачі Дубчак М.М. та Кшемінський С.С.). Вихованці відділення легкої атлетики стали учасниками відкритого чемпіонату Хмельницької області з легкоатлетичних метань пам'яті Ф.Мельник та А.Боднарчука. У відкритому Чемпіонаті Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2008-2009 та 2010 р.н. і молодше, показали наступні результати:

Андрій Кшемінський здобув три перших місця зі стрибків у висоту, довжину та бігу на 60 м. серед юнаків 2008-2009 р.н.;

Іван Боднарчук – друге місце зі стрибків у довжину серед юнаків 2008-2009 р.н.;

Тимофій Кирилюк – третє місце зі стрибкв у висоту серед наків 2008-2009 р.н.;

Катерина Роєцька стала чемпіонкою зі стрибків у висоту серед дівчат 2008-2009 р.н.;

Руслана Худякова – друге місце зі срибків у висоту серед дівчат 2010-2011р.н.;

Дмитро Шафран – друге місце зі стибків у довжину та третє зі стрибків у висоту серед юнаків 2010-2011 р.н.;

Святослав Степанов – посів друге місце зі стрибків у довжину та третє зі стрибків у висоту серед юнаків 2010-2011 р.н..

Легкоатлетична команда ДЮСШ «Лідер» стала учасником відкритої Першості Дунаєвецької дитячо-юнацькоїх спортивної школи серед юнаків та дівчат 2006-2007р.н., 2008-2009р.н.. 2010 р.н. і молодші показавши такі результати:

Євген Гаврилюк посів перше місце (стрибки у висоту);

Іван Боднарчук – перше місце (стрибки у довжину та біг на 30м);

Дмитро Шафран – друге місце (стрибки у довжину та біг на 30м);

Святослав Степанов – третє місце (стрибки у довжину та біг на 30м);

Андрій Кануніков – третє місце (стрибки у висоту);

Дмитро Фіялковський – перше місце (біг на 30м), друге місце (стрибки у довжину);

Максим Драч – третє місце (біг на 30м);

Тимофій Кирилюк – перше місце (стрибки у висоту),

Андрій Кшемінський – перше місце (стрибки у довжину), третє місце (біг на 30м),

Данило Шакшуєв – друге місце (стрибки у висоту),

Катерина Роєцька – друге місце (біг на 30м) та (стрибки у висоту),

Маргарита Біла та Євген Пазюк посіли перші місця зі стрибків у висоту серед учасників 2005 р.н. і старших.

Андрій Кшемінський став срібним призером Чемпіонату України серед ДЮСШ та СДЮСШОР з легкоатлетичного двоборства у приміщенні серед юнаків та дівчат 2008 р.н. та молодше, який відбувався у м.Києві.

Відмінні результати на доріжках та в секторах для метання спису, стрибків у довжину та висоту продемонстрували спортсмени ДЮСШ «Лідер» у м. Хмельницький, де проходив Кубок Хмельницької області серед кадетів 2006 р. н. і молодше з легкої атлетики.Загалом нашими спортсменами було здобуто 2 золотих, 2 срібних та бронзову медаль:

І місце – Даніїл Шакшуєв (метання списа);

І місце – Іван Боднарчук (біг на 110 м з/б);

ІІ місце – Андрій Кануніков (метання списа);

ІІ місце – Андрій Кшемінський (потрійний стрибок);

ІІІ місце – Олег Пазюк (метання списа).

У відкритому чемпіонаті ХОЦФВУМ з легкої атлетики серед 2008-2009 р.н., 2010 р. н. і молодше, що проходив у м.Хмельницькому, спортсмени ДЮСШ показали наступні результати:

Вікова категорія 2008-2009 р.н.:

Золоту колекцію нагород зібрав Андрій Кшемінський: стрибки у висоту, довжину та біг на 60 м.;

Максим Драч – бронзовий призер зі стрибків у висоту;

Катерина Роєцька– срібна призерка зі стрибків у висоту та чемпіонка змагань у метанні спису;

Андрій Кануніков – чемпіон змагань у метанні спису,

Чапай Артем – срібний призер змагань у метанні спису.

У віковій категорії 2010 р. н. і молодші:

Вікторія Сторожук – чемпіонка у метанні спису;

Анна Грабовська – срібна призерка у метанні спису;

Святослав Степанов – чемпіон зі стрибків у висоту та бронзовий призер зі стрибків у довжину;

Дмитро Шафран – бронзовий призер зі стрибків у висоту;

Богдан Розум’як – бронзовий призер зі стрибків у довжину.

Легкоатлети показали хороші результати у Хмельницьких обласних сільських ігор «Хто ти, майбутній Олімпієць?»:

Даніїл Шакшуєв – чемпіон у штовхання ядра, другий зі стрибків у висоту;

Зореслав Чупрун – срібний призер у штовханні ядра;

Андрій Подшивалов – чемпіон з бігу на 100 м.;

Дмитро Фіялковський – бронзовий призер зі стрибків у довжину;

Андрій Кшемінський – срібний призер зі стрибків у довжину;

Євген Гаврилюк – чемпіон зі стрибків у висоту;

Маргарита Біла – чемпіонка зі стрибків у висоту.

Відділення футболу (тренери-викладачі Дорож О.В. та Балла В.В.)

Дівоча команда ДЮСШ «Лідер» 2006-2007 років народження посіла перше місце у Хмельницьких сільських обласних іграх під девізом «Хто ти, майбутній Олімпієць?», а дівчата 2008-2009 р.н. на цих же змаганнях стали другими.

Команда ДЮСШ «Лідер» взяла участь у відкритому міжобласному турнірі «Різдвяні канікули» серед дівчат 2007-2008 р.н. з міні-футболу, які проходили 4-5 січня у м. Хмельницькому.

Дівчата 2007-2008 років народження стали срібними призерами відкритого Хмельницького міського турніру з футзалу присвяченого Міжнародному Дню захисту прав жінок та миру.

В рамках підготовки збірної команди Гуменецької СТГ до літніх обласних сільських ігор під девізом «Хто ти, майбутній Олімпієць?», була проведена першість ДЮСШ «Лідер» з міні-футболу, за підсумками змагань перше місце посіла збірна команда ДЮСШ «Лідер» Гуменецької СТГ 2006 р. н., другою стала команда ДЮСШ «Лідер» Нігинської ЗОШ, третє місце у ДЮСШ «Лідер» Колубаївського НВК.

Відділення тенісу настільного (тренер-викладач Бойко Д.В.)

Юні тенісисти взяли участь у чемпіонаті області з настільного тенісу серед юнаків та дівчат трьох вікових груп: 2006-2008, 2009-2010 та 2011 років народження і молодших, у підсумку чемпіном області став Денис Кантаревич, а срібним призером – Борис Березніцький. Для молодших спортсменів 2012 років народження це був перший значний змагальний досвід, в якому спортсмени показали гарний рівень, але призові місця не вибороли.

Гарним змагальним досвідом для вихованців відділення тенісу настільного став чемпіонат України з тенісу настільного серед кадетів 2006 р.н. і молодших, який відбувся в м.Запоріжжя. Юним спортсменам не вистачило зовсім трішки до омріяних перемог, проте вони мали змогу відчути атмосферу професійних змагань та подолати перші хвилювання під час виступу на найвищому рівні.

Борис Березніцький – учасник 2 туру Хмельницької ліги з тенісу настільного.

Вихованці ДЮСШ «Лідер» взяли участь у міжобласному турнірі з тенісу настільного що проходив 21 червня у м. Красилів, а Денис Кантаревич став срібним призером змагань.

Команда ДЮСШ «Лідер» з тенісу настільного стала срібним призером Хмельницьких сільських обласних іграх під девізом «Хто ти, майбутній Олімпієць?». В особистому заліку Денис Кантаревич посів перше місце, а Борис Березніцький став другим.

Микола Харчук став бронзовим призером відкритої першості ДЮСШ №3 м. Хмельницький.

У змаганнях До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Борис Березніцький посів третє місце.

Відділенням тенісу настільного було проведено ряд спортивно-масових заходів та змагань серед яких варто відзначити заходи присвяені міжнародному Олімпійському дню; першість ДЮСШ з тенісу настільного. Вихованці відділення тенісу настільного були залучені до змагань з бадмінтону, а тренер-викладач Бойко Дмитро Вікторович був залучений до проведення чемпіонату Європи 2021 року що проходив у м. Києві.

Відділення волейболу (тренери-викладачі Лубинецька К.А. та Куценко О.В.).

Дівоча волейбольна команда групи початкової підготовки першого року навчання 2009-2010 р.н. (тренер-викладач Куценко О.В.) стала чемпіоном відкритої першості ДЮСШ «Лідер».

Був проведений новорічний міні-турнір з волейболу 2х2 та ряд спортивно-масових заходів та матчевих зустрічей.

Відділення дзюдо (тренер-викладач Петруньков О.О.)

Першими кроками до великих перемог стала участь вихованців відділення дзюдо у Першості ДЮСШ «Лідер», після якої юні дзюдоїсти стали учасниками відкритого чемпіонату міста Кам’янець-Подільського з дзюдо, де показали такі результати:

Максим Серада став чемпіоном змагань;

Іванна Бабійчук, Олексій Ткачук, Володимир Бабильов, Ростислав Султанов – срібні призери;

Ростислав Кардаш, Ярослав Вітвіцький, Ілля Гординчук, Віолетта Кочмарук посіли треті місця у своїх вагових та вікових категоріях.

З метою розвитку, популяризації фізичної культури та спорту у Гуменецькій СТГ, дитячо-юнацькою спортивною школою «Лідер» під час проведення свят сіл організовуються дитячі змагання з різних видів спорту. ДЮСШ «Лідер» долучається до проведення змагань «Краще спортивне село Гуменецької сільської ради», спартакіад та змагань серед закладів загальної середньої освіти. Дитячо-юнацька спортивна школа «Лідер» долучилась до проведення Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу «Рух це здорово». В усіх відділеннях ДЮСШ «Лідер» були проведені спортивні свята «Ми майбутні олімпійці!», «Вперед до Олімпійських нагород», «Разом до перемог», а також спортивно-масові заходи присвячені 30-річчю створення Національного Олімпійського Комітету України.

Нажаль через ситуацію, що складася більшість спортивних заходів та змагань, які були заплановані на 2020/2021 н.р. не були проведені, тому відповідно перелік змагань в яких взяли участь спортсмени ДЮСШ «Лідер» істотно зменшився у порівнянні з минулими роками. Втім через карантин, роботу дитячо-юнацької спортивної школи «Лідер» не було скасовано, усі відділення перейшли на дистанційну форму роботи. Під час дистанційного навчання головною метою було привити любов вихованців до самостійних занять фізичною культурою та спортом з чим дитячо-юнацька спортивна школа успішно впоралась.

Суттєвим недоліком роботи слід вважати відсутність власної навчально-тренувальної бази.

Завдання ДЮСШ «Лідер» на 2021/2022 н.р.

У 2021/2022 навчальному році ДЮСШ «Лідер» буде спрямовувати свою роботу на реалізацію державної політики в галузі освіти та спорту, відповідно до Конституції України та Законів України, актів Президента і Кабінету Міністрів, Національної доктрини розвитку освіти України.

У новому навчальному році ДЮСШ «Лідер» буде працювати над такими завданнями:

  • покращення матеріально-технічної бази школи шляхом придбання спортивного інвентаря;
  • збереження контингенту вихованців;
  • відкриття нових навчально-тренувальних груп та відділень;
  • залучення більшої кількость учнівської молоді за занять фізичною культурою та спортом у відділеннях
  • покращити фізкультурно-оздоровчу та виховну роботу серед дітей та підлітків, спрямовану на зміцнення їх здоров’я;
  • підвищувати якість проведення навчально-тренувального процессу;
  • покращити виховну роботу в навчально-тренувальних групах та відділеннях;
  • підвищення професійного рівня тренерсько-викладацького складу;
  • надавати допомогу закладам загальної середньої освіти Гуменецької сільської ради в організації методичної, фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи;
  • посилити контроль за навчально-тренувальним процесом та виховною роботою у ДЮСШ;
  • розширити тренерсько-викладацький склад ДЮСШ «Лідер», шляхом відкриття нових відділень на базі ЗЗСО Гуменецької СТГ.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано