A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Останній шкільний дзвоник

Дата: 30.05.2016 16:22
Кількість переглядів: 844

Гамір, який лунав у школах Гуменецької територіальної громади у день останнього дзвоника, зовсім не такий, як кожного буденного дня.

Вчувається у ньому і радісне очікування найбажаніших літніх канікул та відпусток, і бентежне – а які ж там результати року – оцінки в табелях? А випускники переживають водночас і світлий сум, і біль розлуки з людьми, без яких не уявляють свого життя, і ще – від передчуття зустрічі з невідомим майбутнім. Сплетіння радісного гамору, бентежного щему, дитячого різноголосся та квіткового розмаю – останній дзвоник вливається у кожну сім’ю, кожну установу, кожну душу.

Фото без опису

(на фото: випускники Думанівської ЗОШ І-ІІ ст.)

Численні побажання й дружні настанови звучали на шкільних подвір’ях, лунали оплески учням, які отримували нагороди – і за відмінне навчання, і за спортивні досягнення, мистецькі звершення.  Останній дзвоник також свого роду вшанування і учнів, і вчителів шкіл, до того ж, практично кожного, адже кожен учень примножує шану рідній школі – хто навчанням, хто просто гарною відозвою, кожен вчитель дбає про свою школу.

Героями останнього дзвоника традиційно вважаються випускники – вони покидають рідне гніздо, у якому виросли, змужніли і вже дорослими й мудрими вирушають на пошуки власної долі. Але в якийсь момент всі вони зрозуміють, які прекрасні вчителі навчали їх, які чудові друзі були поруч із ними, отримували оцінки, сиділи за однією партою, таких уже не зустрінеш... Останній дзвоник як рубіж між дитинством і тим іншим життям, яке починається за шкільним порогом.

А для всіх інших останній дзвоник – це початок відпочинку, мета якого – набратися сил й енергії на подальше навчання й творчий поступ, чого і бажаємо усім учням та вчителям шкіл нашої громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано