Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 16.02.2020 07:34
Кількість переглядів: 1040

Фото без опису

Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця пам’ятна дата приурочена до роковин виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році.

У селі Пудлівці від іменні голови Гуменецької сільської ради Абдулкадирової І.Г. та усього активу села привітали воїнів – учасників бойових дій в Афганістані та їхніх матерів.

Фото без опису

«Афганістан, ти мого серця біль»

Була війна жорстока і кривава,
Горів вогонь і забирав життя,
Учасникам боїв довічна буде слава!
І вічна пам'ять тим, хто йшов без вороття!

15 лютого у сільському будинку культури с. Великозалісся відбувся вечір пам'яті «Афганістан, ти мого серця біль». З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-їй річниці виведення військ з Афганістану.

Директор сільського будинку культури Лілія Бура розповіла присутнім, що сьогоднішній захід – це данина в пам'яті всім, хто пройшов через пекло афганської війни, яка тривала 10 років. Тисячі наших хлопців загинули в боях, померли від ран, травм, пропали безвісти. Ми це пам'ятаємо. І на підтвердження цього стоять сотні пам'ятників та пам'ятних знаків по всій Україні.

Костюк Марія і Цимбалюк Ліза читали вірші: «Ховали інтернаціоналіста», «Саша».
Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх, хто загинув на чужій землі. Також вшанували пам'ять майора Олександра Олійника уродженця с. Великозалісся.

Фото без опису

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-шу річницю виведення військ із Афганістану. До цієї дати в Слобідко-Гуменецькому сільському клубі було проведено годину вшанування "Були ми там, куди нас кликав час».

Присутні з розповіді нашого «афганця» дізналися про події та героїв страшної афганської війни, а із почутих розповідей зрозуміли, що найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна, і що ми повинні пам’ятати тих, хто її пережив, тих, хто недожив, недоспівав, недокохав. Виконували свій інтернаціональний обов’язок і наші жителі Пахолюк Анатолій та Наскалов Микола.

Від імені голови сільської ради Абдулкадирової Інни Григорівни, староста села Юлія Блажко, працівники культури та жителі села подякували нашим героям за їх подвиг та героїзм.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано