Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури в бюджет сільської ради буде відшкодовано 6,7 тис. грн. шкоди завданої незаконним виловом риби, вчиненим на території природно-заповідного фонду

Дата: 05.04.2019 14:57
Кількість переглядів: 782

Органами прокуратури Кам'янеччини приділяється значна увага охороні навколишнього природного середовища, в тому числі питанням відшкодування шкоди у цій сфері.

Встановлено, що згідно ухвали Кам’янець-Подільського міськрайонного суду, яка набрала законної сили, в період часу з 21 год. 22.05.2018 по 23 год. 22.05.2018 місцевий житель, перебуваючи на річці Смотрич, що протікає в с. Великозалісся Кам’янець-Подільського району, що відповідно до Указу Президента України відноситься до Національного природного парку «Подільські Товтри» і є територією природно-заповідного фонду, в порушення вимог чинного законодавства, усвідомлюючи протиправність своїх дій, з метою власного збагачення, не маючи права на вилов рибних біоресурсів та відповідного дозволу, за допомогою забороненого знаряддя лову здійснив незаконний вилов риби, зокрема плітка, гірчак, головань, ковбель.

Відповідно до Такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду засуджені своїми умисними діями завдали істотної шкоди рибному господарству України на загальну суму 6 720 гривень.

В межах реалізації представницьких повноважень Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою заявлено позов в інтересах Гуменецької сільської ради до місцевого жителя, про відшкодування шкоди завданої незаконним виловом риби на суму 6 720 грн.

Рішенням Кам’янець-Подільського міськрайонного суду позов місцевої прокуратури задоволено в повному обсязі, до бюджету Гуменецької сільської ради Кам'янець-Подільського району буде стягнуто суму завданої шкоди.

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано