A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

1 січня стартувала програма «Муніципальна няня»

Дата: 07.03.2019 14:16
Кількість переглядів: 1010

Фото без опису

Відповідно до програми, держава щомісячно відшкодовуватиме матері, батьку або опікуну плату за послуги догляду за дитиною до 3 років у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років. З 1 січня 2019 року такий прожитковий мінімум становитиме 1626 грн., а вже наприкінці 2019 року – 1779 грн.

Одержати компенсацію можуть як безробітні отримувачі послуги, так і працевлаштовані.

Як отримати компенсацію?

Для того, щоб отримати гроші від держави, батьки мають самі обрати няню, укласти з нею угоду про офіційне працевлаштування та впродовж місяця подати до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення такі документи:

• заяву про надання компенсації послуги «муніципальна няня»;

• заяву про перерахування коштів для компенсації послуги «муніципальна няня» із зазначенням рахунка в установі банку;

• копію угоди/договору про здійснення догляду за дитиною до трьох років між отримувачем послуги «муніципальна няня» та муніципальною нянею;

• підтверджувальні документи щодо оплати муніципальній няні послуги з догляду за дитиною до трьох років (чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунка).

До заяви необхідно додати копії:

• свідоцтва про народження дитини;

• сторінок паспорта отримувача компенсації послуги «муніципальна няня» з даними про прізвище, ім’я та по батькові, дату його видачі та місце реєстрації;

• документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу та мають про це відмітку в паспорті) отримувача компенсації послуги «муніципальна няня»;

• рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її створення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Міністр соціальної політики України Андрій Рева наголошує, що в разі користування послугами муніципальної няні декретні виплати не будуть скасовувати. Буде державна допомога і «муніципальна няня». Державна допомога у сім’ї залишається, а якщо хтось захоче скористатися такою опцією, як муніципальна няня – то це додатковий бонус, – розповів міністр. За словами урядовця, опцію можуть використовувати й ті матері, які пішли відпустку для догляду за дитиною.

Нагадуємо, що ініціатива «муніципальна няня» була затверджена урядом у рамках державної соціальної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» ще в травні 2018 року.

Постанова КМУ від 30 січня 2019 р. № 68 “Деякі питання надання послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня”


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано