A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Фестиваль колядок та щедрівок (+відео)

Дата: 21.01.2019 11:42
Кількість переглядів: 1867

13 січня, в день щедрування, вже вдруге в Гуменецькій об’єднаній громаді проходив фестиваль колядок і щедрівок.

Свої унікальні колядки та щедрівки, традиції та звичаї презентували 16 колективів з сіл громади.

Фото без опису

Програма фестивалю розпочалася із спільної родинної колядки всіх колективів, які святковою ходою пройшли центральною вулицею села Гуменці від початку села до будинку культури.

 

Фото без опису

Площа біля будинку культури тематично була оформлена під традиційну українську хатину, в якій гостинно зустріли гостей господар та господиня.

 

Фото без опису

З привітальним словом до громади звернулася сільський голова Абдулкадирова І.Г. щиро привітала усіх присутніх на фестивалі колядок та щедрівок з Різдвяними святами, побажала миру, доброти, чесності і справедливості. Нехай чудо живе у всіх серцях і дарує всім світлу надію на прекрасне майбутнє. Міцного здоров’я, внутрішнього тепла, яке зігріває душу і серце, успіхів у всіх починаннях. Нехай у цей світлий день всіх оточують рідні, улюблені і близькі люди. А домівки наповнюються радістю, сміхом і позитивом.

Свої вітання продовжила приємною для всієї громади подією – вручила посвідчення про присвоєнням почесного звання «народний» колективу «Заграва» Нігинського сільського будинку культури, вручила дипломи за участь в обласному конкурсі на кращу інтернет-сторінку: за перше місце – Слобідко-Гуменецький клуб завідуюча Кодовбецька Яна, за друге місце – Гуменецькому сільському будинку культури директор Богданова Т.А., і за третє місце – Сахкамінський сільський клуб Волинець Н.М., та вручила грамоти Хмельницького управління культури Любчик Л.П. – директору Пудловецького СБК та грамоту Хмельницької обласної ради – Богдановій Т.А. – директору Гуменецького СБК.

Фото без опису

Під час святкової програми гармонійно лунали колективні і сольні колядки та щедрівки колективів з кожного села громади. Очолювали свої колективи старости сіл. Разом віншували, колядували та щедрували сільські депутати, активи сіл, працівники культури та аматори сіл.

А між виступами всі колективи громади, взявшись за руки, зливались в один великий родинний хоровод.

Дружня Гуменецька об’єднана громада щиро вітає всіх українців із Різдвяними святами.

Дякуємо керівництву громади, старостам, організаторам свята – всім працівникам культури та аматорським колективам громади за веселе, колоритне та незабутнє свято!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано