A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Храмове сято села Думанів (+відео)

Дата: 18.10.2018 08:56
Кількість переглядів: 1256

Святе, як хліб – моє рідне село

Покрова Пресвятої Богородиці – одне з найвеличніших релігійних свят, яке на теренах України з багатьох причин набуло особливого значення. А новітня історія наділила його ще більшою важливістю та актуальністю, створюючи національні свята саме в цей день.

Так в переддень свята Покрови Божої Матері, Дня захисника України та українського козацтва, сільський будинок культури села Думанів зібрав у своїх стінах односельчан та гостів, щоб разом відсвяткувати релігійне, національне та родинне свято.

Радість нашого свята приїхали розділити з нами почесні гості Михайло Валяровський – начальник загального відділу Гуменецької сільської ради; Аліна Чупрун – заступник начальника загального відділу Гуменецької сільської ради; Руслана Онуфрієва – заступник начальника відділу освіти, культури, спорту і туризму; Микола Жоган – депутат Кам’янець-Подільської районної ради, речник голови Кам’янець-Подільської районної ради; Віктор Дорож – начальник відділу культури, туризму, молоді і спорту Кам’янець-Подільської РДА та отець Євгеній – настоятель Думанівської православної церкви Покрови Божої Матері.

День села – радісне свято, яке об’єднує всіх хто любить своє село, тих людей, чиєю працею воно створювалось і тому до своїх односельчан та присутніх з вітальними словами звернувся староста села Сергій Бельзак також щиро подякував жителям за підтримку і допомогу у благоустрої села. Михайло Валяровський передав вітання з нагоди свята від голови Гуменецької сільської ради Інни Абдулкадирової та прийняв святковий коровай від думанівської громади та щедрої її землі. Також Михайлом Вікторовичем була вручена нагорода переможцю обласного військово-патріотичного конкурсу Анатолію Білоусу, користувачу бібліотеки-філії с.Думанів. З не менш приємною місією і привітаннями до жителів села Думанів, а особливо до гравців футбольної команди «Граніт» звернувся Віктор Дорож, який нагородив членів команди грамотами та кубком за І місце у першій лізі чемпіонату району. Було відзначено кращого бомбардира Андрія Бельзака та кращого гравця команди Сергія Балицького. Від імені голови Гуменецької сільської ради Інни Абдулкадировї староста села Сергій Бельзак передав гравцям команди «Граніт» матеріальну допомогу на оздоровлення.

Також і отець Євгеній звернувся з теплою промовою до односельчан і сказав, що сьогодні свята Покрова оберігає нас від зла і люті, зміцнює родини і головне – оберігає від нападів, бо надихає наших захисників і додає їм сил, що її омофор – ніби щит для усіх вірян, і що кожен християнин у цей день має молитися Божій Матері з проханням надати сили кожному із нас і захистити своїм покровом-щитом від ворогів і негараздів, розіслати благодать.

Гарні вітання лунали у вигляді музичних номерів від вихованців, учнів школи, та педагогічного колективу Думанівського НВК. Святковий настрій передавали учасники художньої самодіяльності Будинку культури та бібліотеки-філії КЗ «Гуменецька публічна бібліотека» – вокальний гурт «Світанкові роси» та дует сценічних мініатюр «Парадіз-кляп» у складі Насті Слободян та Юлії Крутік, звучали пісні у виконанні дуету у складі Олександра Кульчицького, Наталії Яворської, Валентини Балицької, соло виконували Тетяна Дорож, Олександр Балицький та Олег Прокопишен. Свій гумор подарував присутнім Анатолій Білоус. Сюрприз – подарунок у вигляді танцю – отримали глядачі та команда футболістів від своїх фанаток Олени Балицької, Тетяни Дорож та Насті Слободян.

Свято закінчилося, але слова побажання і їх здійснення нехай не закінчуються ніколи: нехай це свято принесе усім родинам добробут та злагоду, міцне здоров’я, благополуччя, родинний затишок, радість і мир усім родинам. Нехай щастя, любов та достаток живуть у кожній сільській вулиці, у кожному домі, у кожній родині, нехай село Думанів буде святе, як хліб і буде благословенне на віки вічні.

Працівники культури с.Думанів



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано