A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

В гостях у Шарля Перро

Дата: 16.01.2018 14:35
Кількість переглядів: 1374

с.Голосків;
добавлено 29.01.2018: с.Слобідка-Гуменецька


12 січня виповнилося 390 років від дня народження Шарля Перро, французького поета.

В Голосківській бібліотеці відбулася казкова година "В гостях у Шарля Перро", на яку були запрошенні читачі бібліотеки. Під час зустрічі діти дізналися про одного з найвідоміших казкарів світу Шарля Перро, пригадали казки, які їм читали батьки в ранньому дитинстві. Познайомились з виставкою книг казкаря, з великим задоволенням розгадували кросворд "Калейдоскоп улюблених казок".

Фото без опису Фото без опису


28 січня у бібліотеці с.Слобідка-Гуменецька проведено "Подорож казками видатного французького письменника і поета Шарля Перро", цього року виповнилося 390 років від дня його народження.

Казкові герої Червона Шапочка та Вовк розповіли присутнім про творчість письменника, зачитали його казку "Червона Шапочка", наголосили, що він є автором дуже популярних і всесвітньо відомих казок – «Кіт у чоботях», «Попелюшка», «Синя Борода». Казки письменника чарівні: в них діють чарівники та чарівниці, є чоботи-скороходи, чарівна паличка, вовк розмовляє людською мовою, а в «Синій Бороді» на ключику не відмиваються криваві плями.

Шарль Перро першим відчинив двері в літературу чарівній казці, став основоположником цього жанру. Червону Шапочку, Кота в чоботях, Хлопчика-Мізинчика, Віслюкову Шкіру, Сплячу Красуню та Синю Бороду знають всі дорослі давним-давно. Шарль Перро зміг так їх переповісти, що його перекази сподобалися всім. Всесвітня енциклопедія казок стверджує: «Це був найдобріший казкар в історії літератури. Він перший створив справжні дитячі казки – добрі та щасливі».

На завершення Червона Шапочка пригостила усіх діток смачними і пахучими пиріжками.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


Читати статтю Щедрували на Василя


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано