A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

«Село моє, краплиночка на карті»

Дата: 10.06.2016 12:01
Кількість переглядів: 1040

Одним з найкращих сіл на Поділлі, і не тільки, є наше село Гуменці. Село, оспіване поетами і піснярами, з неповторним подільським пейзажем, воно пишається садами і квітами, звеличується дорідними хлібами.

Літо вмиває його рясними дощами, щедра осінь обдаровує кожен двір гарними врожаями, навесні занадто пахнуть трави і ночами витьохкують голосисті соловейки. Та найціннішим скарбом є його люди. Роботящі, співучі, по вінець закохані в свою землю, свій рід, свою історію.

Врочисте відкриття  храмового свята – Вознесіння Господнє, яке вже багато років поспіль проходить завдяки зусиллям сільської ради, її невтомного та енергійного голови Гуменецької сільської ради ОТГ Інни Григорівни Абдулкадирової, активної участі працівників культури, місцевої школи, дитячого садочку та талановитої молоді села.

Ось і сьогодні, 9 червня на «Вознесіння Господнє»  за доброю традицією розпочалося свято із служби Божої у місцевому храмі, молебня за здравіє живих і упокій рідних та земляків, спільної святкової трапези на церковному подвір’ї. Потім урочистості перенеслися у сільський Будинок культури.

У цей святковий, сонячний день у закладі культури зібралося понад 1700 мешканців Гуменець та гостей. Серед них – керівники розташованих на території сільської ради підприємств та організацій, старости сіл Гуменецької ОТГ.

З вітальним словом до присутніх звертається голова сільської ради ОТГ І.Г.Абдулкадирова, якій вдячні односельці. Зі словами: «Дай вам, Боже, сіяти в  наших душах хліб духовний від роду до роду, для нашої країни, для нашого народу!» підносять на вишитому рушнику хліб – сіль, а учасники художньої самодіяльності дарують хореографічну композицію «Свято».

Також з вітальним словом до громади звернувся директор ПАТ «Подільський цемент» - Козленко Святослав Анатолійович та вручив І.Г.Абдулкадировій цінний подарунок.
Директор СТЗоВ «Гуменецьке» Янулик Володимир Петрович завітав на свято з солодкими подарунками для дітей, та побажав миру, злагоди, здоров’я та всього найкращого.

Інна Григорівна Абдулкадирова від імені односельців віддає честь і шану тим, хто  боронив рідну землю від фашистської нечисті, солдатським вдовам, ветеранам праці, і тим хто продовжує створювати достаток – працює як у місцевому господарстві, так і на підприємствах, у держустановах на території Гуменецької територіальної громади. І, мабуть, символічно, що першими віншували найстаршу жительку  села Громотюк Віру Іванівну, якій в цьому році має виповнитися 100 років  та наймолодших жителів Гуменець – Намок Евеліну Вадимівну та Кирилюк Варвару Вікторівну .

Того святкового вечора не були обділені  увагою механізатори, водії, їздові, тваринники, різноробочі місцевих агроформувань, працівники залізничної станції Гуменці, ПАТ «Подільський цемент»,  працівники «Промтехтрансу». Найщиріші слова привітань лунали, на адресу освітян, медиків, працівників дитячого садка, соціальної сфери, учасників художньої самодіяльності та ін.

Усім їм, а це майже понад 1700 гуменчан, за кошти сільської ради були вручені на святі пам’ятні подарунки. Не менш пам’ятними для учасників багатогодинного святкового вечора залишаться і неповторні виступи учасників художньої самодіяльності, серед яких – народний колектив «Подолянка», вихованці дитячого садочку «Дивограй», учні та вчителі Гуменецької ЗОШ І- ІІІ ступенів та гімназії, учасники дитячого вокального колективу «Юність» під керівництвом Наталії Фалендиш, вихованці  Віталія Барабащука, та прості жителі села, які полюбляють танець та пісню.

Словом, свято села в Гуменцях вдалося. Як кажуть, гарний приклад для наслідування…

більше фотознімків зі свята дивіться тут


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано