A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Історична година до Дня пам’яті героїв Крут

Дата: 31.01.2017 09:10
Кількість переглядів: 1421

У бібліотеці с.Думанів до Дня вшанування Героїв Крут було проведено історичну годину пам'яті «На Аскольдовій могилі український цвіт».

У багатотовіковій історії українського народу є сторінка, яку неможливо не згадати. То була перша сходинка до творення самостійної, незалежної української держави – це 29 січня 1918 року. Саме в цей день, кілька сотень українських студентів намагались зупини 4-х тисячне військо більшовицької армії, яке навалою йшло і розстрілювало всіх на своєму шляху. Юнаки ж вийшли щоб захистити і не дати знищити українську самостійність і незалежність.

На заході присутні ознайомились з перебігом подій, які відбувались на станції Крути, було презентовано книгу Ю.Сороки «Бій під Крутами», а також з віршами поетів, які присвятили свої твори цій темі.

Кожен з присутніх довідався про подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України і навічно залишиться в історії як символ національної честі, патріотизму і як символ нескореного духу нашої нації.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано