A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Свято Миколая

Дата: 18.12.2017 18:48
Кількість переглядів: 4801

у Центрі дитячої та юнацької творчості; с.Залісся Друге;
додано 19.12.2017: с-ще Сахкамінь (школа); Гуменецька бібліотека (2 події); с.Абрикосівка; с.Голосків;
додано 20.12.2017: с.Лисогірка; с.Великозалісся; с.Малозалісся; с-ще Сахкамінь (клуб)
додано 21.12.2017: Думанівський НВК; с.Улянівка; с.Слобідка-Гуменецька


Свято Миколая для учнів пільгових категорій

18 грудня 2017 року в Центрі дитячої та юнацької творчості Гуменецької сільської ради відбувся захід до дня Святого Миколая для учнів пільгових категорій (були присутні 108 дітей із 8 закладів загальної середньої освіти).

Для учнів був проведений святковий концерт із піснями танцями та веселими іграми. По закінченні концерту відбулася дискотека. Усі учні та учасники концерту отримали подарунки від Гуменецької сільської ради.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Залісся Друге

На Святого Миколая в небі іскорка палає

День Святого Миколая в Україні є особливо бажаним і довгожданим дитячим святом. За традицією в ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай приносить дітям подарунки і кладе їх під подушку.
18 грудня директор Залісько Другого СБК Л.Гончарук та вихователь групи продовженого дня Залісько Другого НВК у складі ЗОШ I-III ступенів та ДНЗ С.Сьомко провели свято «Іде Святий Миколай, ти добром його стрічай».
Діти здійснили мандрівку до лабіринту зимових загадок, прикмет та казок. Також ознайомилися із легендами, переказами, віршами про Святого Миколая, про історію його життя.
В продовж свята діти приймали участь у різних конкурсах, іграх, танцях. Кожна дитина проявила свої творчі здібності і отримала величезне задоволення, а винагородою для них стали призи та солодощі.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с-ще Сахкамінь (школа)

День святого Миколая – одне з найсвітліших і найрадісніших свят. Кожна дитинка сподівається на маленьке диво і з нетерпінням його чекає. Але не тільки діти радіють цьому святу – кожен із нас вірить в здійснення заповітної мрії, котра під силу лише Святому Миколаю. Хочеться побажати, щоб кожному Святий Миколай приніс той подарунок, який кожен з нас найбільше бажає. Комусь цукерки, комусь мандаринки, комусь приємний поцілунок, комусь просто посмішку і хороше слово!

19 грудня завітав святий Миколай до учнів початкових класів в Сахкамінську ЗОШ І-ІІ ступенів. Діти читали вірші, співали пісні, кидали листи. Після чого, всім залишається тільки вірити та чекати, а тим часом вітати своїх рідних та близьких з цим чудесним святом.

Темна нічка наступає,
Снігом білим засипає,
Всі дороги і будинки,
Всі дерева і ялинки.
Ніби казка на малюнку –
Сніг малює візерунки.
Двері в хату відкривай,
Йде до вас сам Миколай.
Він несе свої вітання,
Радість, свято, побажання:
Щоб у кожній хаті – всі були багаті!
Щоб у кожнім домі всі жили в любові!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с. Гуменці (бібліотека, 2 події)

Ой хто, хто, Миколая любить!

Сніги покрили гори й доли,
Блистить інеєм ліс і гай,
До нас прийде крізь ниви, бори
Святий угодник Миколай.

У зимову ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай спускався на срібній вербечці з неба. Сивобородий, у довгій золотистій накидці, він приходив до кожної хати, розкладав подарунки: чи під подушечки, чи в черевички.

Миколай – Угодник – одне із найулюбленіших народних свят, з іменем якого пов’язано багато легенд і переказів. На передодні цього свята працівники КЗ «Гуменецька публічна бібліотека» у Гуменецькому СБК провели театралізоване свято «Ой, хто, хто Миколая любить».

До діток завітав Святий Миколай – Чудотворець, який ніколи не з’являється з порожніми руками. Він своїми гостинцями пригостив усіх присутніх. А присутні в піднесеному настрої співали для Миколая пісні, розказували вірші, відповідали на запитання зимової вікторини. Також відбувся конкурс на найкращий малюнок до дня Святого Миколая в якому призові місця отримали: Воронецький Андрій, Христоріз Владислав, Трикуліч Вікторія та отримали подарунки.

Тож нехай величні справи Святого Миколая будуть для нас прикладом для наслідування.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Солодкі Миколайчики

Напередодні Дня святого Миколая – одного з найулюбленіших та найочікуваніших дітлахами свята – в КЗ „Гуменецька публічна бібліотека” відбувся майстер-клас з розмальовування імбирних святкових пряників „Миколайчиків”. Присутні із задоволенням прикрашали різнокольоровими солодкими помадками печива у формі Миколайчиків, сніжинок, ялиночок, рукавичок та будиночків.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису  Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Абрикосівка

19 грудня інвалідів І групи привітали зі святом Миколая староста сіл Абрикосівка та Корчівка Костовська О.М., депутат Жмурко В.М., бібліотекар Савенко А.В. та передали їм подарунки від голови сільської ради Aбдулкадирової І.Г.

Привітав Миколай і наших школярів, які навчаються у Гуменецькій, Колубаївській та Боришковецькій школах. Бажаємо багато щастя і, головне, здоров’я!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с. Голосків

День святого Миколая – одне з найсвітліших і найрадісніших свят. І немає різниці дитина, чи доросла людина – це свято, на яке всі чекають. Кожний сподівається на маленьке диво і з нетерпінням його чекає.

Із самого ранку 19 грудня в селі Голосків з почесною місією від святого Миколая із солодощами працівник культури вирушила в дорогу до тих, хто потребує особливої уваги та опіки; щиро привітала із Днем святого Миколая побажавши щастя, світлої радості та здійснення найзаповітніших мрій. Щасливі посмішки засяяли на їхніх обличчях.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Лисогірка

То було давно. Жив в одному краю, служив богу та людям єпископ Миколай. Він був добрим та щедрим, ніколи не проходив повз людське горе. Молився, щоб у світі було більше справедливості, миру, добра і милосердя. Коли не стало батьків він роздав своє майно людям, а сам став священиком. Миколай зробив багато добра за своє життя. Він не хотів нажити слави за чужого горя, тому все робив таємно.

Фото без опису Фото без опису


с. Великозалісся

Майже у всіх народів є звичай давати дітям вночі на Святого Миколая всякі дарунки. Велика тоді втіха. Цей гарний звичай основується на житті Святого Миколая. Він жив наприкінці ІV століття і відзначався незвичайною добродійністю. Будучи священиком у Патарі, а пізніше архиєпископом у місті Мир (у Малій Азії), угодник зі свого невеликого майна давав щедрі жертви не тільки тим, що соромилися просити, хоч терпіли нуджу. Давав так, що не тільки не знав цього світ, але навіть той, кому він допомагав. Миколай робив це в строгій тайні. Отже, з тих далеких часів, з доброти людської прийшло до нас свято Миколая.

З цієї нагоди у приміщенні СБК с. Великозалісся було проведено масовий захід «До нас іде Миколай», де всі діти отримали святкові подарунки.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Малозалісся

Ой, хто, хто Миколая любить,
Ой, хто, хто Миколаю служить,
Тому святий Миколай,
На всякий час помагай, Миколай!

Хто ж не знає про святого Миколая? І малеча, і дорослі, усі, звичайно, знають. Щороку приходить він у кожну господу з миром і дарунками. Для маленьких стає чарівною казкою, коли невидимо з’являється вночі і кладе під подушку такі бажані гостинці.

Кожного року 19 грудня прийнято відзначати День Святого Миколая. Святий Миколай дуже любить дітей, а ще більше любить дарувати їм радість. Тож він завітав і у сільський клуб села Малозалісся, де усіх діток пригостив своїми дарунками.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с-ще Сахкамінь (клуб)

Є на світі свят багато
Урочистих, визначних,
Але Миколая свято
Найприємніше із них.
Щиро Вас вітаєм із Святим Миколаєм!
Нехай Миколай принесе до Вашої хатини 
Мир і щастя у родину!
Щоб в житті усе велося і добро щодня лилося.
Щоб від цього дня Миколи жили Ви в добрі й любові,
Щоб не знали Ви бід-горя у бурхливім життя морі,
Щоб пишався вами край, а найбільше - Миколай.

19 грудня, в день Святого Миколая, працівники культури та аматорський колектив "Подільське намисто" Сахкамінського сільського клубу прийшли привітати директора Д.П. „Нігинський кар`єр” Миколу Миколайовича Ткача. Від щирого серця дарували шановному імениннику квіти, вірші та пісні про Миколая. На закінчення, з побажанням міцного здоров`я, любові та достатку на довгі та щасливі роки виконали „Многая літа”.

Фото без опису Фото без опису


Cвятий Миколай завітав у Думанівський НВК!

Свято Миколая – це своєрідне підбиття підсумків: зважування добрих і поганих вчинків, здобутків у навчанні, а оскільки всі вихованці Думанівського НВК були слухняними і старанно навчалися, то 19 грудня у дошкільний навчальний заклад та школу завітав Святий Миколай з подаруночками.

Діти не розгубилися: розповідали йому вірші, співали пісень. Радість, усмішка та щирість в дитячих очах ще раз переконали усіх присутніх на святі, якою великою справою є творити добро, дарувати один одному любов та доброту.

Дітки розповідали про історію улюбленого зимового свята, про Святого Благодійника, якого в народі іменують Великим Чудотворцем.

Ми щиро дякуємо сільському голові Абдулкадировій Інні Григорівні та сільському старості Сергію Борисовичу Бельзаку, які подарували чудовий настрій нашим учням та вихованцям.

Фото без опису Фото без опису


с.Улянівка

Хай Миколай принесе у хату
Здоров’я й радості багато.

19 грудня в Україні відмічають День Святого Миколая. Святий Миколай один з найшанованіших святих церкви – чудотворець, заступник бідних, захисник дітей. Отець Миколай відзначився чистотою життя, за яку мав від Бога дар чудотворення, а також милосердям і благодійністю.

В день свята в селі Улянівка вшановували людей, які потребують допомоги і опіки. Щирість і доброта є запорукою зустрічі із святим.

Фото без опису Фото без опису


с.Слобідка-Гуменецька

Староста села Блажко Ю.Й. та працівники культури Кодовбецька Я.Ю. і Сороката І.М. від імені голови Гуменецької ОТГ Абдулкадирової І.Г. вітали діток із Святом Миколая.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


Читати статтю Обласний семінар координаторів лідерів учнівського самоврядування


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано