A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

День пам’яті Чорнобиля

Дата: 26.04.2018 14:36
Кількість переглядів: 1665

Відбулися заходи, присвячені Дню пам’яті Чорнобиля у с.Гуменці, с.Вербка, с-щі Сахкамінь (школа);
додано 27.04.2018: с.Пудлівці, с.Голосків і Улянівка, с-ще Сахкамінь, с.Слобідка-Гуменецька, с.Великозалісся


Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить

25 квітня в Гуменецькому сільському будинку культури, спільно з КЗ «Гуменецька публічна бібліотека» відбувся вечір-реквієм, на якому згадали найстрашнішу трагедію ХХ століття – аварію на Чорнобильській АЕС та висловили свою безмірну вдячність Героям, які ціною свого життя рятували людство від біди.

І цього дня доземно схиляємось в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії, перед живими, перед пам’яттю померлих від радіаційного смерчу.

Зі словами вдячності до присутніх ліквідаторів Чорнобильської трагедії від імені сільського голови Інни Григорівни Абдулкадирової звернувся депутат районної ради Олександр Кирилюк, який подякував їм за самовідданість та подвиг в ім’я життя на планеті Земля.

Проходять роки, та біль Чорнобиля катастрофи ніколи не зітреться з людської пам’яті та історії, не згасне у віках.

Тривожні дзвони Чорнобиля завжди нагадуватимуть: «Нехай не повториться! Нехай Земля квітне весною! Нехай повертаються журавлі і несуть на своїх крилах мир, спокій та натхненність».


Пропусти Чорнобиль крізь серце

Напередодні Дня пам’яті Чорнобильської трагедії в с. Вербка вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Староста села Мазур Анатолій Васильович від імені голови сільської ради Абдулкадирової І. Г. та виконкому Гуменецької сільської ради вручив матеріальну допомогу жителям сіл Вербка та Привороття Друге, які приймали участь у ліквідації наслідків вибуху на ЧАЕС.

Разом із старостою села, працівниками культури, друзями „чорнобильцями”, учасники художньої самодіяльності відвідали прикутого до інвалідного візка ліквідатора даної трагедії Гребеня М. О., щоб висловити свою повагу і подяку, побажати міцного здоров’я та многая літ.


Сахкамінська школа

Чорнобиль – чорний біль у Неньки-України,
Із страхом й сумом пам`ятає світ і нині...

 Чорнобиль – це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, подвиг і безсмертя, це пам’ять, і це – наш нестерпний біль. В історії українського народу чимало скорботних дат, спогади про які пронизують серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Минуло більш ніж три десятиліття, але Чорнобиль і досі є незагоєною раною.

Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління.

Пам’ять… Саме вона є рушієм еволюційного поступу в майбутнє й оберегом найвищих загальнолюдських цінностей. І якщо народ пам’ятатиме свою історію, він вартий того, щоб із надією дивитися у майбутнє.

Ми низько схиляємо голови перед ліквідаторами і вшановуємо їх. Велика Вам подяка і низький уклін! Нехай будуть вдячні та уважні люди до Вас, щодня, щохвилини, завжди…


26 квітня 1986 року стався потужний хімічний вибух Чорнобильської АЕС. Сьогодні 32 річниця Чорнобильської катастрофи.

У селі Пудлівці працівники культури, соціальний робітник, працівник ФАП та дитячий садочок «Журавлик» прийшли відвідати односельця – чорнобильця Воронюка О.М.

Староста висловив слова подяки та вручив допомогу від сільського голови. А маленькі аматори садочка привітали Олександра Миколайовича віршиками і квітами.


26 квітня, в день пам’яті Чорнобильської трагедії, в с. Голосків староста села та працівники культури с. Голосків, Улянівка вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Староста села Мандзюк Є. І. від імені голови Гуменецької сільської ради Абдулкадирової І.Г. вручила матеріальну допомогу жителям сіл Голосків, Улянівка. 

Чорнобиль – це чорний біль нашої землі, це подвиг і трагедія. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.


Вшанування ліквідатора Чорнобильської катастрофи в селищі Сахкамінь.

Ви смерть приборкати зуміли
На тім, останнім рубежі.
Коли вже й хмари спопеліли
У знавіснілому вогні, – 
Не віддали їй на поталу
Світанків наших ніжний щем,
Шумлять жита, як і раніше,
Пливуть у небі літаки…
За вас історія допише
Суворі подвигу рядки.

Староста, діловод та працівники культури селища Сахкамінь прийшли з квітами та найкращими побажаннями здоров'я, щастя, достатку та довголіття привітати ліквідатора Чорнобильської катастрофи Білого Миколу Юхимовича та вручили подарунок від імені сільського голови Гуменецької громади Інни Григорівни Абдулкадирової.


Ми всі не впали на коліна – 
Шумлять тополі навздогін.
Ці бранці заплатили ціну
Стоять без сподівань і змін
Чорнобиль – не лише руїна
Тепер це дар для поколінь.

26 квітня староста села Блажко Ю.Й. та працівники культури Кодовбецька Я.Ю і Сороката І.М. від імені Абдулкадирової І.Г. привітали ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Слобідко-Гуменецьких жителів.


Чорнобиль – трава полинова

Мовчать слова, мов квіти обеліскам,
Радіаційна зона не зника.
Живих вшануймо і вклонімось низько…
Сльозина болю по щоці стіка.

В День пам’яті Чорнобильської трагедії в с. Великозалісся староста села Чистяк Віра Михайлівна працівники культури, соціальний працівник, діловод привітали односельця – чорнобильця Щегельського Віталія Івановича. Бажали йому щастя, здоров’я, довголіття. Староста села від імені голови сільської ради Абдулкадирової Інни Григорівни вручила матеріальну допомогу.


Читати Інформаційне повідомлення про оголошення конкурсу з проведення експертної оцінки майна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано