A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

ЗАЛУЧЕННЯ ПОЗАБЮДЖЕТНИХ КОШТІВ СПРИЯЄ РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

Дата: 23.11.2017 19:17
Кількість переглядів: 1271

Процес децентралізації дав можливість об’єднаним громадам залучати кошти державних фондів та брати участь у інших грантових програмах з метою розвитку інфраструктури населених пунктів, зміцнення матеріальної бази комунальних підприємств, установ і закладів соціальної сфери, а також створення базових передумов для сталого розвитку сіл громади у майбутньому.

У 2017 році на розвиток інфраструктури державою надано субвенцію місцевому бюджету ОТГ у розмірі 6 911,90 тис. грн.

Серед уже реалізованих проектів – «Придбання спецтехніки для комунального підприємства «Житловодгоспресурс». У рамках проекту придбано вантажний автомобіль МАЗ та екскаватор. Загальна вартість проекту склала 3 039,9 тис. грн.

Даний проект реалізований з метою підвищення якості надання комунальних послуг мешканцям, за умови зменшення фінансових та трудових витрат комунального господарства. Підприємство «Житловодгоспресурс» обслуговує близько 52000 п. м. водопровідних мереж. Більшість з яких знаходиться у незадовільному стані. У 21 населеному пункті, який входить до складу громади, загальна протяжність сільських комунальних доріг складає майже 250 км.

Придбання спецтехніки дозволить збільшити інтенсивність виконуваних робіт та підвищити продуктивність праці, а також швидше реагувати на поточні проблеми, підвищувати продуктивність праці, економити на ремонті та зменшувати витрати бюджетних коштів.

У стані реалізації проект «Реконструкція існуючих гаражів (для зберігання техніки сільської ради та МПК) по вул.Кармалюка с.Гуменці».

Добудований другий поверх буде слугувати для розміщення особового складу місцевої пожежної команди. Підрозділ МПК у Гуменецькій ОТГ існує з 2011 року, але матеріальна база не у повній мірі відповідає сучасним встановленим вимогам. Після завершення реконструкції на другому поверсі буде розташоване караульне приміщення, диспетчерська, їдальня і душова. Також, на перспективу, до оперативних служб в структурі ОТГ, долучиться черговий поліцейський. Робоче місце для якого також передбачено у приміщенні після реконструкції.

На умовах співфінансування здійснюється реалізація проекту «Будівництво водопроводу ст.Гуменці, вул.Зелена, вул.Першотравнева, вул.Київська в с.Гуменці». Загальна вартість проекту – 1 091,512 тис. грн. 982,23 тис. грн. – кошти ДФРР, а 109,15 тис.грн. – місцевого бюджету.

Крім зазначених вище, затверджено ще 9 проектів на загальну суму майже 4 млн. гривень, які стосуються ремонту комунальних доріг, освітлення сільських вулиць тощо. Завершення їх реалізації заплановано до кінця 2017 року.


Читати статтю Безпека дорожнього руху – це життя (Нігинська ЗОШ)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано