A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура інформує

Дата: 18.02.2022 13:11
Кількість переглядів: 467

♦ Винуватця смертельної ДТП у с. Балин Кам’янець-Подільського району позбавлено волі та права керувати транспортними засобами
♦ Прокуратура через суд вимагає повернути у комунальну власність землю вартістю близько мільйона гривень


Винуватця смертельної ДТП у с. Балин Кам’янець-Подільського району позбавлено волі та права керувати транспортними засобами

За публічного обвинувачення Кам’янець-Подільської окружної прокуратури суд визнав 21-річного водія, який керував автомобілем у стані сп’яніння, винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть людини (ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України).

Вироком Дунаєвецького районного суду його засуджено до 4 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 8 років, а також взято під варту в залі суду.

Дорожньо-транспортна пригода сталась у жовтні минулого року в селі Балин Кам’янець-Подільського району.

Рівень алкоголю у крові винуватця ДТП перевищував норму в 5 разів.

За даними слідства, після спільного застілля з колегами нетверезий чоловік, який уже майже рік не мав права керувати транспортними засобами через вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 130 КУпАП, запропонував підвезти усіх додому.

Дорогою він не впорався з керуванням, внаслідок чого автомобіль перекинувся та один із пасажирів отримав травми, не сумісні з життям.

Не погоджуючись із визначеною судом мірою покарання, захисник засудженого подав апеляційну скаргу, у задоволенні якої Хмельницький апеляційний суд відмовив.


Прокуратура через суд вимагає повернути у комунальну власність землю вартістю близько мільйона гривень

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою заявлено позовні вимоги про витребування з незаконного володіння у комунальну власність 0,3 га землі на території міста Кам’янця-Подільського.

Встановлено, що рішення Кам’янець-Подільської міської ради про передачу у приватну власність вказаної землі не приймалось.

Водночас, в липні минулого року фізичними особами, в порушення норм, встановлених Земельним кодексом України, зареєстроване право приватної власності на комунальну землю.  

Реагуючи на вказане порушення, окружна прокуратура звернулась до суду.


За матеріалами Кам’янець-Подільської окружної прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано