A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура вживає заходи до повернення незаконно приватизованої землі - «подвійна приватизація»

Дата: 17.02.2022 14:13
Кількість переглядів: 425

Відповідно до ч. 1 ст. 121 Земельного кодексу України громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності для ведення особистого селянського господарства – не більше 2 гектар.

Частиною 4 ст. 116 Земельного кодексу України встановлено, що передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян у межах норм, визначених цим Кодексом, проводиться один раз по кожному виду використання.

Водночас, у минулому році Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою в ході вивчення законності приватизації земельних ділянок державної та комунальної власності на території Кам’янець-Подільського району виявлено факт отримання земельної ділянки громадянкою понад норму, встановлену чинним земельним законодавством.

Зокрема встановлено, що жителька одного із сіл Кам’янець-Подільського району, яка раніше вже використала своє право на безоплатну приватизацію земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, у 2020 році звернулась до сільської ради із заявою про приватизацію земельної ділянки, площею 2 гектара, для ведення особистого селянського господарства, при цьому вказавши, що ще не використала своє право на безоплатну приватизацію земельної ділянки згаданої категорії.

Внаслідок вказаних незаконних дій, із комунальної власності вибуло 2 гектари землі вартістю 144 тисячі гривень.

У зв’язку із цим, діючи на захист інтересів держави Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою скеровано до місцевого суду позовну заяву з вимогами визнати недійсним рішення сільської ради та повернути зазначену земельну ділянку в комунальну власність.

На даний час позов перебуває на розгляді в суді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано