A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура інформує

Дата: 28.01.2022 08:55
Кількість переглядів: 487

♦ Розплата волею
♦ За неодноразове незаконне заволодіння транспортними засобами та шахрайство кам’янчанин проведе за ґратами 6 років


Розплата волею

За публічного обвинувачення Кам’янець-Подільської окружної прокуратури суд визнав винним жителя одного з сіл Кам’янеччини у нанесені тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України). 

За даними слідства, в взимку 2020 року чоловік побив знайомого молодика, який від отриманих травм помер. 

Завдяки принциповій позиції прокуратури вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду визнано винним та вирішено долю на наступних 8 років.


Мешканця одного із сіл Кам’янець-Подільського району засуджено до позбавлення волі за спричинення тяжких тілесних ушкоджень.

В кінці листопада минулого року в одному із сіл району двоє знайомих, в будинку одного з них, під час вечері перебрали оковитої, та так, що аж полягали спати. Прокинувся власник будинку вранці від того, що відчув удар в обличчя, наніс цей удар гість, який залишився ночувати. Обурившись такою поведінкою гостя, господар почав наносити потерпілому удари руками по обличчю, а коли той впав, ще й ногами по тулубу. Відгамселивши гостя ногами, господар допоміг підвестись потерпілому з підлоги та вивів його на вулицю і зачинив за ним двері. Пройшовши декілька метрів, потерпілий впав на землю та помер на подвір’ї. Як виявилось, господар будинку в ході бійки зламав йому ребра та відбив печінку і нирку, що спричинило кровотечу.

На підставі зібраних та наданих суду доказів працівниками Кам’янець-Подільської окружної прокуратури у суді доведено вину обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України.

Вироком Дунаєвецького районного суду засудженому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі.


За неодноразове незаконне заволодіння транспортними засобами та шахрайство кам’янчанин проведе за ґратами 6 років

За публічного обвинувачення Кам’янець-Подільської окружної прокуратури суд визнав винним 44-річного жителя м. Кам’янця-Подільського у незаконному заволодінні транспортними засобами, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 289 КК України та у заволодінні грошовими коштами шляхом зловживання довірою, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено та в суді прокурором повністю доведено, те що, підсудний в період часу з січня 2020 року по листопад 2020 року за допомогою інтернет сервісів по продажу автомобілів вишукував оголошення по продажу автомобілів на території Кам’янець-Подільського району, після чого з метою заволодіння зазначеним майном зустрічався з потерпілими та під різними надуманими приводами, з наданням власноручно написаної розписки та копії або ж оригіналу свого паспорту заволодівав автомобілями потерпілих та в подальшому через короткий проміжок часу реалізовував їх іншим особам.

Крім того, винуватець в квітні 2020 року, користуючись довірливими відносинами своєї знайомої, під приводом допомоги в купівлі автомобіля заволодів її грошовими коштами в сумі 83 тисячі гривень.

Загалом вказаними діями винуватець ошукав дев’ятьох потерпілих та заволодів вісьмома транспортними засобами.

За результатами судового розгляду Кам’янець-Подільським міськрайонним судом винесено обвинувальний вирок, згідно з яким підсудному призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна.

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано