A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура інформує

Дата: 08.07.2021 10:38
Кількість переглядів: 1437

♦ Надміру виплачені кошти державної соціальної допомоги, за позовом прокуратури підлягають поверненню до бюджету
♦ НА ЗАХИСТІ ІНТЕРЕСІВ ДЕРЖАВИ


Надміру виплачені кошти державної соціальної допомоги, за позовом прокуратури підлягають поверненню до бюджету

Прокуратурою ефективно використовують представницькі повноваження з метою захисту державних інтересів при використанні бюджетних коштів.

Встановлено, що жителька м. Кам’янця-Подільського у декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги, вказала недостовірні відомості, приховавши дані про перебування у її власності земельних ділянок, заволодівши коштами Департаменту соціального захисту населення Кам`янець-Подільської міської ради.

Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, прокуратурою заявлено позов про стягнення з громадянки надміру виплачених коштів державної соціальної допомоги на суму 139 тис.грн., який судом задоволено у повному обсязі.

Таким чином, окружною прокуратурою, реалізовуючи функцію представництва  інтересів держави в суді, зроблено черговий крок у напрямку відновлення законності у бюджетній сфері.


НА ЗАХИСТІ ІНТЕРЕСІВ ДЕРЖАВИ

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою оскаржено до суду рішення Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, яким безпідставно позбавлено права користування земельними ділянками, загальною площею більше 260 га один з навчальних закладів Кам’янець-Подільського району. Зокрема, незважаючи на наявність в навчального закладу відповідних правовстановлюючих документів на землю, органом Держгеокадастру безпідставно прийнято рішення про передачу земельної ділянки в комунальну власність однієї з ОТГ району.

Внаслідок вказаних дій навчальний заклад, який здійснює підготовку кваліфікованих фахівців робітничих спеціальностей, позбавлений можливості використовувати вказані земельні ділянки для дослідних і навчальних цілей, що негативно пливає на якість підготовки молодих фахівців.

На даний час справа перебуває в суді на розгляді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано