A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Представництво прокуратурою інтересів держави при визнанні майна безхазяйним

Дата: 22.06.2021 09:02
Кількість переглядів: 797

Кам`янець-Подільською місцевою прокуратури ефективно використовують представницькі повноваження з метою захисту державних інтересів у сфері використання та охорони комунального майна.

Так, вжитими заходами представницького характеру встановлено, що на території Гуменецької сільської об’єднаної територіальної громади наявне безхазяйне нерухоме майно, зокрема, гідротехнічна споруда вартістю понад 78 тис. грн.

Цивільним кодексом України передбачено, що безхазяйні нерухомі речі беруться на облік органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, за заявою органу місцевого самоврядування, на території якого вони розміщені. Про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік робиться оголошення у друкованих засобах масової інформації. Після спливу одного року з дня взяття на облік безхазяйної нерухомої речі вона за заявою органу, уповноваженого управляти майном відповідної територіальної громади, може бути передана за рішенням суду у комунальну власність.

З метою захисту інтересів територіальної громади, місцева прокуратура звернулася до Кам’янець-Подільського міськрайонного суду із відповідною заявою в порядку окремого провадження про передачу безхазяйного нерухомого майна у комунальну власність, яку судом 17.06.2021 задоволено.

Після набрання рішення суду законної сили та прийняття Гуменецької сільської ради гідротехнічної споруди у комунальну власність, орган місцевого самоврядування отримає додаткові ресурси для поповнення сільського бюджету та реалізації соціально-економічних функцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано