A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура інформує

Дата: 04.06.2021 14:03
Кількість переглядів: 534

* Прокуратура вимагає здійснити допоставку товару згідно договору про закупівлю пального за бюджетні кошти *
* Тернополянин відповідатиме за незаконну порубку дерев на території національного природного парку «Подільські Товтри» *
* Жителя м. Кам’янця-Подільського засуджено за хуліганство та спричинення тілесних ушкоджень працівникам комунального підприємства *


Прокуратура вимагає здійснити допоставку товару згідно договору про закупівлю пального за бюджетні кошти

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою встановлено, що в січні минулого року тендерним комітетом одного із вищих навчальних закладів міста визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір про закуплю за бюджетні кошти 25 тис. літрів дизельного палива.

Відповідно до умов вказаного правочину загальна вартість товарної продукції склала понад 450 тис. гривень.

Водночас, після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, без будь-яких належних на те підстав, між замовником та постачальником укладено додаткові угоди, якими загальні обсяги пального, що планується закупити зменшено на 3,3 тис. літрів, при чому ціна Договору не змінилась.

Тому, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про зобов’язання постачальника допоставити навчальному закладу 3,3 тис. літрів пального.

Позов прокуратури перебуває на розгляді в господарському суді Хмельницької області.


Тернополянин відповідатиме за незаконну порубку дерев на території національного природного парку «Подільські Товтри»

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт за фактом незаконної порубки дерев у захисних лісових насадженнях на території природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 246 Кримінального кодексу України).

У січні 2020 року тернополянин, який тимчасово проживав на території Кам’янець-Подільського району, з метою особистого збагачення та без будь-яких дозвільних документів вчинив самовільну порубку 66 акацій на території національного природного парку «Подільські Товтри».

Під час проведення незаконної порубки деревини його було викрито правоохоронцями.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в області.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 246 Кримінального кодексу України передбачає альтернативні покарання у виді штрафу до 34 тис грн, обмеження або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.


Жителя м. Кам’янця-Подільського засуджено за хуліганство та спричинення тілесних ушкоджень працівникам комунального підприємства

У листопаді 2019 року місцевий житель, знаходячись у дворі багатоквартирного житлового будинку в м. Кам’янці-Подільському, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, проявляючи особливу зухвалість, підняв із землі дві частини будівельної цегли, підійшов до працівника комунального підприємства, який здійснював роботи, та наніс цеглиною, один удар у задню частину голови даного працівника, в результаті чого спричинив останньому легкі тілесні ушкоджень, що призвели до короткочасного розладу здоров’я.

Після цього, не зупиняючись на досягнутому, утримуючи обидві частини будівельної цегли в руках, підійшов із заду до іншого працівника комунального підприємства, та безпідставно частиною будівельної цегли, умисно наніс один удар в область задньої частини голови останнього, в результаті чого спричинив потерпілому легкі тілесні ушкоджень, що призвели до короткочасного розладу здоров’я.

В подальшому, продовжуючи свій умисел на порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, підійшов до третього працівника, та частиною будівельної цегли безпідставно умисно наніс один удар в лобну ділянку голови останнього, в результаті чого спричинив тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми голови, лінійного перелому лобної кістки зліва, забою головного мозку І ст., які по степені тяжкості відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, які небезпечні в момент спричинення, після вчиненого злочину втік з місця події.

Незважаючи на заперечення обвинуваченим своєї вини, прокурором повністю доведено його винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 296 КК України (хуліганство) та ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження), та вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду йому призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано