A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура інформує

Дата: 15.04.2021 11:22
Кількість переглядів: 1195

♦ Прокуратура вимагає допоставити державному закладу бензин на суму понад 20 тисяч гривень ♦
♦ За втручання Кам’янець-Подільської окружної прокуратури у державну власність повернуто земельну ділянку в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища ♦


Прокуратурою, реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, встановлено, що за результатами публічних торгів один із суб’єктів господа-рювання зобов’язувався поставити навчальному закладу м. Кам’янця-Подільського 20 000 літрів пального.

Так, у березні минулого року тендерним комітетом закладу визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір поставки бензину.

Відповідно до умов правочину загальна вартість товарної продукції склала 408 тис. грн.

Водночас, через місяць після цього, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, між замовником та постачальником укладено додаткову угоду, якою загальні обсяги пального, що планується закупити, зменшено. При цьому, після внесення змін щодо обсягів закупівлі ціна договору лишилась сталою.

Таким чином, протиправно збільшено ціну за одиницю товару, що не відповідає вимогам тендерної документації.

Разом з тим, згідно інформації Торгово-промислової палати у Хмельницькій області, ринкові ціни на бензин з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткової угоди змінились у бік зменшення.

З метою припинення порушень законних інтересів держави Кам’янець-Подільська окружна прокуратура звернулась до суду з позовом про зобов’язання допоставити товар відповідно до договору поставки товару.

Таким чином, окружною прокуратурою продовжується активна роботу щодо за-хисту інтересів держави при використанні бюджетних коштів у сфері публічних закупівель.


За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури у державну власність повернуто земельну ділянку в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища

Місцевою прокуратурою приділяється особлива увага законності використання земель державної та комунальної власності, в тому числі земель водного фонду.

Встановлено, що у 2007 році Устянською сільською радою незаконно передано у приватну власність місцевому жителю земельну ділянку, для ведення садівництва, яка розташована на землях водного фонду в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища.

За позовом виконувача обов’язків прокурора Кам’янець-Подільського району в інтересах держави судом визнано незаконним та скасовано рішення Устянської сільської ради, визнано недійсним свідоцтво про право власності на земельну ділянку, а також зобов’язано повернути в державну власність земельну ділянки, площею 0,0959 га, надану для ведення садівництва, яка розташована в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища та відноситься до земель водного фонду.

06.04.2021 завдяки вжитим заходам в порядку нагляду місцевої прокуратури за реальним виконанням рішення Кам’янець-Подільського міськрайонного суду за позовом виконувача обов’язків прокурора Кам’янець-Подільського району в інтересах держави в особі Хмельницької ОДА до Кам’янець-Подільської РДА, Іванова В.К., Сосули С.Ш. про визнання незаконним та скасування розпоряджень, визнання недійсним державного акту на право власності на земельні ділянки, зобов’язання повернути земельні ділянки виконано рішення суду та в державну власність повернуто земельну ділянку площею 0,0959 га розташована в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища та відноситься до категорії земель водного фонду, що розташована за межами населеного пункту с. Баговиця Кам’янець-Подільського району Хмельницької області.

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано