A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

ПРОКУРАТУРА ІНФОРМУЄ

Дата: 01.04.2021 09:19
Кількість переглядів: 634

♦ За позовом  прокуратури земельну ділянку повернуто у власність  громади ♦
♦ Зафіксовано нові випадки телефонного шахрайства ♦
♦ За побиття сина батько проведе за ґратами 6 років ♦


За позовом  прокуратури земельну ділянку повернуто у власність  громади

За результатом виконання рішення Дунаєвецького районного суду Хмельницької області, винесеного за результатом розгляду позову Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури, земельну ділянку передано  територіальній громаді.

Відповідно до ст. 14 Конституції України земля є основним національним багатством, що перебувають під особливою охороною держави.

Відтак прокуратура, реагуючи на виявлені порушення вимог земельного законодавства, з метою захисту інтересів держави в особі Дунаєвецької міської ради, звернулась до місцевого суду з відповідним позовом. 
Місцевий суд, дослідивши доводи прокурора, визнав законними позовні вимоги та задовольнив позов у повному обсязі.

На виконання рішення суду, Дунаєвецькою міською радою зареєстровано право власності на земельні ділянки загальною площею близько 3 га вартістю понад 195 тис. грн.


Зафіксовано нові випадки телефонного шахрайства

Вкотре застерігаємо вас, що мають місце непоодинокі випадки афер, і найпоширеніші з них «ваша банківська картка заблокована або зафіксовані спроби несанкціонованого втручання у ваш рахунок – назвіть ваші особисті дані». 
І якщо раніше жертвами шахраїв ставали здебільшого люди літнього віку, зараз на «гачок» зловмисників потрапляють представники різних вікових категорій.

Так,  в лютому  2021 року зловмисники ошукали молоду дівчину зателефонувавши на її мобільний номер  та представившись працівником  банку шахрайським шляхом, зловживаючи довірою заявниці, шляхом обману  переконали останню  назвати номер кредитної карти  банку «Монобанк», після чого з банківської карти заявниці заволоділи грошовими коштами в сумі близько 50 000 грн.

За вказаними фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, органом досудового розслідування вживаються заходи з метою встановлення зловмисників та прийняття законного та обґрунтованого рішення.

Пам’ятайте, надійний захист від дій аферистів - Ваша пильність, обережність та інформованість. 

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура


За побиття сина батько проведе за ґратами 6 років

Прокурорами у суді доведено вину чоловіка у вчиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження. 
Він проживав в одному з сіл Дунаєвеччини разом з дорослим сином, проте між рідними постійно точились конфлікти.
У березні 2020 року між нетверезими чоловіками зав’язалась чергова суперечка, яка переросла у бійку. Батько вдарив сина обухом сокири по голові, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження. Син дивом залишився живим.

Під час досудового розслідування встановлено, що кривдник і раніше поводив себе агресивно, схильний до жорстокості та уже притягувався до кримінальної відповідальності.

Стороною обвинувачення повністю доведено факт вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано