A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

День пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2020 17:57
Кількість переглядів: 869

Фото без опису

27 січня у всьому світі відмічається День пам’яті жертв Голокосту. Дата 27 січня була обрана тому, що саме в цей день радянські війська визволили концтабір Освенцим, який знаходився на території Польщі.

Працівниками культури Гуменецького сільського будинку культури проведено годину пам’яті «Сказати хочу стільки та мовчу… Я в пам’яті запалюю свічу».

Ведучі Кісляк Леся та Богданова Тетяна ознайомили присутніх з трагічними сторінками історії Голокосту.

Голокост на Україні – систематичне переслідування та знищення єврейського населення України за ініціативою Німеччини німецькими нацистами, їх союзниками і колабораціоністами в 1941-1944 роках у рамках політики «кінцевого рішення єврейського питання».

Присутні ознайомилися з виставкою «Трагедія Голокосту в Україні», яку оформили працівники КЗ «Гуменецька публічна бібліотека», також переглянули документальний фільм «Крик чорнозему» та уривки з документального фільму «Голокост – львівське гетто».

Вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх, хто став жертвою злочинних вбивств фашистів у роки Другої Світової війни.

Фото без опису

Пам’ятаємо, співчуваємо!

27 січня 1945 року війська I Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма.

Світла пам’ять невинно убієнним...

У цей день, День скорботи і пам’яті, працівники культури села Слобідка-Гуменецька створили тематичну виставку і приєднались до загальної печалі і прагненню співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше не повториться! Будемо пам’ятати...



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано