A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Відкрито нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини у с. Голосків

Дата: 08.11.2019 16:00
Кількість переглядів: 1716

Фото без опису

Ось і настала довгоочікувана мить – 06 листопада 2019 року відкрилась амбулаторія загальної практики сімейної медицини у с. Голосків за державною програмою «Доступна медицина».

Тепер кожен житель села зможе отримати кваліфіковану первинну медичну допомогу сімейного лікаря, лікаря-педіатра, а в невдовзі завдяки телемедичному обладнанню і консультації вузьких спеціалістів. В амбулаторії можна зробити профілактичні щеплення дітям, кардіограму чи швидкий тест на цукор, виміряти тиск, отримати рецепт на доступні ліки та ще багато інших медичних послуг.

Держава вперше за останні роки звернула увагу на медичне обслуговування. Відтепер у сучасній будівлі є кабінет лікаря, маніпуляційна, кабінет щеплень.

Медичну допомогу для понад 2 968 пацієнтів, з яких 545 діти в т. ч. жителів с. Голосків – 1 692, с. Пудлівці – 682, с. Улянівка – 324, с. Кептинці – 270 надаватимуть 2 лікарі загальної практики сімейної медицини та лікар-педіатр.

Будівництво амбулаторії розпочалось у 2018 році. Вартість проекту відповідно до проектно-кошторисної документації - 5 563 тис. грн., в т. ч. з державного бюджету – 4 907 тис. грн., співфінансування з місцевого бюджету Гуменецької сільської об’єднаної територіальної громади – 656 тис. грн.

В амбулаторії передбачено окреме житло для сімейного лікаря.

Разом з тим заклад укомплектовано необхідним обладнанням згідно табеля оснащення, затвердженого Міністерством Охорони Здоров’я – меблями, медичною апаратурою, комп’ютерною технікою, холодильниками та всім необхідним для роботи лікаря та персоналу, вартість якого сягає 670 тис. грн., в т. ч. співфінансування з місцевого бюджету – 67 тис. грн., а саме:

  • Медичне обладнання – 464,1 тис. грн.;
  • Холодильники – 41,4 тис. грн.;
  • Меблі – 105,6 тис. грн.;
  • Комп’ютерне обладнання – 58,6 тис. грн.

В свою чергу амбулаторія оснащена автомобілем Renault Duster 2018 року випуску, вартістю 578, 3 тис. грн., в т. ч. співфінансування з місцевого бюджету – 57,8 тис. грн., що дозволить лікарю здійснювати виїзди на виклики для надання медичної допомоги до віддалених сіл.

В найближчий час завершаться роботи з прокладання оптоволоконного кабелю, що дозволить користуватись послугами телемедицини, на яку було виділено 109,7 тис. грн., в т. ч. співфінансування з місцевого бюджету – 11 тис. грн., а також для забезпечення роботи з центральними компонентами електронної системи здоров’я Е-Health, медичною інформаційною системою.

Особливу вдячність висловлюємо керівникам області за плідну співпрацю, а також сільському голові Гуменецької сільської об’єднаної територіальної громади – Інні Григорівні Абдулкадировій за сприяння та фінансову підтримку медицини на селі, адже з місцевого бюджету на будівництво та оснащення Голосківської амбулаторії було виділено 800 тис. грн. На Хмельниччині Гуменецька ОТГ є першою громадою, де медичні заклади почали функціонувати на рівні територіальної громади.

Сьогодні завдяки спільним зусиллям усіх рівнів влади, будівельників, меценатів збудована дана амбулаторія, це свідчить про перший крок, що наше село на даний час будується та розвивається та найголовнішим пріоритетом є людина, її здоров’я, добробут та комфортне обслуговування пацієнтів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано