A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Свято села Колубаївці (+відео)

Дата: 21.10.2019 16:51
Кількість переглядів: 1991

Фото без опису

Нехай щастя, любов, достаток і взаєморозуміння назавжди оселяться у вашому домі. Нехай вам завжди буде куди повернутися, а День українського козацтва запам'ятається як радісний і такий, що викликає гордість! Щиросердно вітаємо усіх українських козаків зі святом! І бажаємо їх родинам щастя, радості, успіхів, удач та везіння, здоров'я й натхнення! Нехай ваша праця буде плідною!

 

13 жовтня до нас завітали шановні гості Гуменецької ОТГ – голова Гуменецької сільської ради І.Г.Абдулкадирова; начальник відділу освіти, культури, спорту і туризму Гуменецької сільської ради Л.О. Срібняк; директор дитячо-юнацької спортивної школи «Лідер» О.В. Дорож; головний бухгалтер відділу освіти О.А. Сеник; начальник загального відділу Гуменецької сільської ради М.В. Валяровський; заступник начальника загального відділу А.А. Чупрун, та разом з жителями села розділили це радісне свято, та подарували жителям привітальне слово, що не могло не порадувати гостів села та їх мешканців.

Також ми щиро були раді бачити на нашому святі колективи аматорів художньої самодіяльності сіл громади – Вербки, Гуменців, Супрунківців, Абрикосівки та Лисогірки, які порадували в цей святковий день нас своїми запальними танцями та піснями.

Святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. Козаки вважали Богоматір своєю заступницею й захисницею від ворога. Головна церква українських козаків завжди була на честь Покрови. Її ікона була в кожному курені, а зображення Богоматері було на хоругвах, під якими козаки виступили у походи. Козак – це вільна людина, незалежний озброєний воїн. Зародилося козацтво на українських землях у XV ст. Від самого початку козаками ставали виключно вільні люди, які вирішили все своє життя присвятити захисту України від ворогів. Козак в українській культурі – звитяжний воїн, котрий служить своїй Батьківщині, боронить віру, гідність та звичаї всього українського народу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано