A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Село моє колисковая доле (Свято села Думанів)

Дата: 17.10.2019 14:21
Кількість переглядів: 1838

Фото без опису

Вже стелить шляхом золота Покрова
І губить срібну нитку павутин
У глиб віків вдивляюся я знову
У таїнство Думанівських гостин

Важкі сади Покровським урожаєм
І щедре поле в плідності своїй
Гостей щораз село моє вітає
У древньо-юній величі своїй

Іду селом серед свічок кленових
Що так палають золотим вогнем
Молюся щиро Пресвятій Покрові
Хай рідний край бідою обмине

Нехай горять Думанівські гостини
Ще довгі сотні величальних літ
Хай у труді блаженному спочине
Думанів мій в Покровському брилі.

Черговий раз приходить свято Покрови в с.Думанів. І збирає село в цей день і гостей, і жителів, і тих, хто давно виїхав з села, та повернувся щоб пройтись селом, яке вбралось багрянцем, і помилуватись вузькими вулицями дитинства та зустрітись з родичами. В цей день до нас завітали і шановні гості Гуменецької ОТГ – голова Гуменецької сільської ради І.Г.Абдулкадирова, начальник відділу КСІТ Л.О.Срібняк, директор спортивно-юнацької школи «Лідер» О.В. Дорож, головний бухгалтер відділу освіти О.А. Сеник, начальник загального відділу Гуменецької сільської ради М.В.Валяровський, заступник начальника загального відділу А.А. Чупрун, інспектор з питань туризму О.В. Рачковська та художній керівник Гуменецького СБК О.А. Юрчук, які разом з жителями села розділили радість свята та приймали вітання від аматорів сцени – самодіяльного колективу сільського будинку культури, від вихованців та учнів Думанівського НВК.

З гарними привітальними словами звернулись до думанівської громади І.Г. Абдулкадирова, прихожанка церкви св.Покрови Єлизавета Шпиндюкта староста церкви Леон Кирик, староста села С.Б. Бельзак та просвітер церкви євангельських християн-баптистів П.Ф.Демчук. Вельмишановні старости сусідніх сіл пригощали всіх присутніх на святі стравами традиційної української кухні. Гарна погода та настрій супроводжували свято, яке закінчилось масовими гуляннями.

Село - живе, коли в ньому живуть та народжуються діти. Тож нехай наше село ще не одну сотню літ молитвою зустрічає світанок і проводжає день, народжує дітей та розвивається і нехай в золотавих туманах прокидається воно щоранку, як і багато століть тому, нехай наше село для кожного буде колискою долі і радує серце кожний прожитий день.

відеозапис концерту:



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано