A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Пудловецький Спас (+відео)

Дата: 22.08.2019 19:19
Кількість переглядів: 1853

Зустрічаймо дружно Спас
Яблуками й медом,
Вже приходить він до нас
Промінцями з неба.

Прохолодно вже в садах,
Хоч припікає й досі,
Зустрічаймо дружно Спас –
На порозі осінь.

В Гуменецькій громаді на території Пудловецького будинку культури відбулося урочисте та традиційне свято під назвою “Пуловецький Спас”.

Яблучний Спас означає настання осені та перетворення природи. Зі святом Спаса пов'язані різні обжинові обряди: святять у церкві обжинові вінки, на ниві ставлять Спасову бороду. І ось 19 серпня відбулося дійство традицій українського народу.

Вийшли в поле косарі за ними жінки з серпами, дівчата плетуть вінки з залишку колосся. Один з цих вінків було вручено старості села Пудлівці як святковий оберіг на добробут, на щастя та процвітання громади і села. Далі дійство продовжилося вітальним словом голови Гуменецької сільської ради Абдулкадирової Інни Григорівни. Пудлівчани щиро привітали голову святковим короваєм і подякували за те все, що вона зробила для розвитку села. До свята також були запрошені сільськогосподарські підприємці громади, які виступили з вітальним словом. Далі розпочався концерт художньої самодіяльності усіх сіл громади. Впродовж усього свята відбулося багато різноманітних виставок та конкурсів: атрибутом свята було виготовлення снопів з соломи на конкурс, конкурс найбільші овочі та фрукти, найкращий та “найщедріший” кошик від жителів села Пудлівці. Найвеселіший конкурс провели між старостами сіл, які місили тісто для спільного коровая. Прикрасою усієї території були вироби з соломи, фотозони, святкові куточки, які були виготовленні працівниками місцевого садочка та культури. Пудлівчани мали змогу прийняти участь у спортивно-масових змаганнях: дартс, стрибки на скакалці, перекидання колеса, кидання колоди. Окрім масових змагань відбувався майстер-клас з виготовлення оберегів із соломи. Усіх присутніх пригощали традиційними українськими стравами та смаколиками.

Хочемо щиро подякувати всім тим хто прийняв участь у організації свята. Хай Господь Вам дарує многії і благії літа!!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано