A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Пити забруднену воду небезпечно

Дата: 26.06.2019 11:56
Кількість переглядів: 802

Інформує Кам’янець-Подільський міськрайонний відділ ДУ «ХОЛЦ МОЗ України»

Рясні опади упродовж квітня-червня цього року наробили біди, затопивши людям городи, підвали і будинки, а також вони змили увесь непотріб з полів, в такий спосіб підвищивши рівень забруднення ґрунтових вод нітратами. А отже, якість води у криницях і джерелах, звідки ми її беремо, стала такою, що її не можна пити і готувати на ній їжу.

Така нітратна вода надзвичайно небезпечна для організму, особливо для дітей з перших місяців життя, адже може викликати так звану воднонітратну метгемоглобінемію. Це таке отруєння, внаслідок якого розвивається кисневе голодування організму, що призводить до важких наслідків, і навіть смерті. Тому заборонено використовувати воду з криниць і каптажів, у яких вміст нітратів перевищує нормативний показник – 50 міліграмів на 1 літр води. Насамперед, це стосується дітей і вагітних жінок.

До слова, забруднена нітратами (навіть у смертельних дозах) вода – чиста, прозора, без запаху і видимих домішок, звичайна на смак. Але її можна використовувати виключно для прибирання приміщень, прання білизни тощо. До того ж, кип'ятіння води, забрудненої нітратами, не зменшує, а навпаки, збільшує її токсичність удвічі.

Отже, будьте уважними до свого здоров'я та здоров'я своїх дітей, адже, є можливість лабораторно дослідити воду з колодязів, свердловин, зразки води до фільтра та після фільтра.

Кам’янець-Подільський міськрайонний відділ ДУ «ХОЛЦ МОЗ України» (що знаходиться за адресою: с.Мукша Китайгородська, вул.Матросова, 30А) проводить лабораторні дослідження питної води (водопровідної, криничної, фасованої) щодо визначення наступних показників:

показників епідемічної безпеки – мікробіологічні, паразитологічні дослідження;

санітарно-хімічних показників безпечності та якості: органолептичних, фізико-хімічних, санітарно-токсикологічних, в т.ч. дослідження вмісту нітратів.

Наша установа також надає консультації та послуги з проведення дезінфекції води криниць.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано