A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Свято села Гуменці (+відео)

Дата: 08.06.2019 17:51
Кількість переглядів: 2166

Фото без опису

Тихо стеляться квіти, оживає верба 
І шепочуть нам віти, то моя сторона 
То село моє рідне 
І батьківський поріг 
Знов барвінком заквітне 
Стежка з далеких доріг.

 

Щорічно за традицією, на Вознесіння Господнє, мешканці села Гуменці відзначають День села, цього року воно припало на 6 червня. Саме в цей день з'їжджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька.

Розпочалося свято за доброю традицією зі служби Божої у місцевому храмі, молебня за здравіє живих і упокій рідних та земляків, спільної церковної трапези на церковному подвір’ї.

Тоді урочистості перенеслися у сільський будинок культури, де зібрались місцеві жителі та гості від старого до малого.

Цього разу відкрили урочисту програму привітальним танцем хореографічний колектив Гуменецького СБК. До урочистого концерту підійшли з творчістю та гумором. Готувалися серйозно. Ведуча концерту Ілона Дищук від усього серця вітала теплими словами односельчан.

Із теплими словами до своїх односельців звернулася голова Гуменецької сільської ради Інна Григорівна Абдулкадирова. Вітаючи односельчан зі святом, Інна Григорівна подякувала тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села, зокрема, тим, хто допомагав під час підготовки до святкування. Також, побажала селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.

Концерт відбувся за участі місцевих аматорів, учасників художньої самодіяльності Гуменецького СБК, які вітали земляків театральним дійством, поетичними рядками та музичними композиціями, які присвячувались і Україні, і рідному краю, і рідним батькам. Окрім вокальних номерів на святі були представлені й хореографічні постановки Гуменецького НВК „Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія”.

І звісно, не обійшлося без подарунків, якими щороку вшановує жителів села сільська рада та солодких подарунків дітям від СТзОВ „Гуменецьке”.

Передати словами, емоції які вирували на святі – просто неможливо. Адже, все було організовано на вищому рівні. Батути, атракціони та море інших забавлянок було організовано для діток. А що може бути найкращою подякою для тих, хто це все зробив? Звісно, радість, якою світились дитячі оченята.

Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини в Гуменці на свято. Хочеться вірити, що проведення такого свята і надалі залишиться доброю традицією, буде щирою фінансова підтримка від меценатів і творча – від людей.

Коли сонечко вже пішло на спочинок, дощ на вулиці не зіпсував гуменчанам святкову атмосферу. Всі присутні досхочу могли повеселитися на дискотеці.

Свято вдалося! З легкою втомою селяни задоволенні та щасливі не поспішаючи йшли додому, аби завтра знову приступити до важкої щоденної праці. «Село живе допоки пісня лине», – запам’яталися слова однієї присутньої на святі бабусі. І таки правда. Гуменці – живе село!

Добро віддячується добром. Тож робімо добрі вчинки, допомагаємо один одному. І куди б не закинула нас доля, не забуваймо про своє рідне село.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано