A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Ніхто не забутий – пам’ять у серці жива

Дата: 08.05.2019 14:42
Кількість переглядів: 1286

8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (с.Гуменці, с.Слобідка-Гуменецька, Нігин, Голосків, Думанів, Пудлівці, Абрикосівка)

У ці дні важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки. Тому сьогодні в будинку культури с. Гуменці працівники культури разом з вчителями та учнями Гуменецького НВК провели годину-спогад «Ніхто не забутий – пам’ять у серці жива». Були згадані та вшановані хвилиною мовчання імена воїнів-односельчан, які не повернулись з горнила війни.

Від імені сільського голови Інни Григорівни Абдулкадирової та СТзОВ «Гуменецьке» до присутніх в залі вдів, учасників бойових дій, сімей загиблих у Другій світовій війні з привітальним словом та подякою за сьогодення звернулась завідувач військово-обліковим бюро Лариса Блажко, яка вручила присутнім цінні подарунки.

Захід закінчився покладанням вінків та квітів до Кургану Слави та Пам'ятника воїнам-односельчанам.

Вже стільки літ і скільки зим,
Як відгримів той бій кривавий
Вони ж ще там, на полі слави
Уклін їм, мертвим і живим
Спасибі Вам сивоголові
Вітчизни-матері сини
Немає правди у війни
Вони лиш в мирі та любові...

8 травня у селі Слобідка-Гуменецька біля пам’ятника загиблим воїнам у Другій світовій війні відбулась панахида та покладання квітів у спомин загиблих та з нагоди 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

8 травня 2019 року біля обеліска Слави загиблим односельчанам у роки Другої світової війни в селі Нігин відбулося віче пам'яті "Ти пам'ятай, ніколи не забудь". Вчителі та учні Нігинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, працівники та вихованці Нігинського ДНЗ "Білочка", актив села, працівники культури дякували ветеранам, що вибороли Перемогу, вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя заради великої Перемоги.

Скотилася сльоза у ветерана
І в серці заболіла давня рана
Згадались друзі, що травою вкриті…
Стає все менше їх на білім світі

Напередодні Дня пам'яті та примирення й 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні соціальний працівник та працівники культури села Нігин вшанували наших ветеранів – Боднар Надію Гнатівну та Гунчака Василя Івановича, побажали їм міцного здоров’я, жити в щасті і теплі, світла, миру на нашій рідній і святій землі.

8 травня в селі в селі Голосків відбувся мітинг з нагоди Дня пам’яті та примирення й 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Вшанували пам’ять тих, хто захищав нашу Батьківщину у важкі часи, хто віддав своє життя за свободу своєї країни за щасливе майбутнє наступних поколінь.

Мітинг-реквієм «Пам'ятаємо. Згадуємо. Вшановуємо»

9 травня село Думанів разом з усією країною святкує День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, зібравшись біля пам'ятних знаків загиблих воїнів-односельчан на мітинг-реквієм «Пам'ятаємо. Згадуємо. Вшановуємо».

Поминальною панахидою розпочав захід отець Євгеній, на який зібрались жителі села різного віку, щоб вшанувати пам'ять загиблих у війні і привітати ветеранів та учасників Другої світової війни. Від імені голови Гуменецької сільської ради Інни Григорівни Абдулкадирової, від ТОВ «Галиччина» та особисто від себе, присутніх привітав староста села Сергій Борисович Бельзак, привітальними словами до громади звертались: депутат Гуменецької сільської ради, директор Думанівського НВК – Віталій Євгенович Свідер, голова Ради Ветеранів села Анатолій Іванович Олинець. Теплі слова привітань лунали від вихованців та учнів Думанівського НВК та колективу художньої самодіяльності будинку культури. Захід закінчився покладанням квітів та вінків до пам'ятних знаків жителями села.

Минають роки, все далі відходять грізні і важкі роки війни, але не згасає пам'ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя. Кожен із нас поділяє думку, втілену в словах: “Ніхто не забутий, ніщо не забуто”. Можливість мирно жити дісталась страшною ціною мільйонів життів. Тому прийдешні покоління мають завжди пам'ятати ратний подвиг ветеранів.

9 травня у Пудлівцях вшанували пам'ять загиблих воїнів Другої світової війни.

9 травня 2019 року у с. Абрикосівка біля пам`ятника воїнам-односельчанам відбулися поминальна панахида та мітинг, присвячений 74-й річниці Дня Перемоги.

Протоієрей Валерій Формазюк закликав усіх присутніх молитися за мир в Україні та згадувати полеглих односельчан у своїх молитвах. Слова подяки за здобуті для нас мирні дні ціною власного життя лунали від старости сіл Абрикосівка і Корчівка Оксани Костовської та завідувача ДНЗ "Перлинка" Галини Петрик, ведучих Лесі Степанової та Юлії Буймістер, вокалістів Яни Костовської, Ані Лопушанської, Людмили Крижановської і вокального гурту "Подолянка".

У дві тисячі дев`ятнадцятім не згадати
Ми не можемо про сорок п`ятий.

З перемогою, українці,
Хай все добре для вас здійсниться!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано