A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

У Гуменцях відбулась розширена нарада з представниками усіх ОТГ Хмельницької області, відкрито центр первинної медико-санітарної допомоги та медіатеку

Дата: 01.03.2019 11:00
Кількість переглядів: 1496

Фото без опису

26 лютого 2019 року на базі Гуменецької ОТГ в Будинку культури села Гуменці Хмельницькою обласною державною адміністрацією спільно з Хмельницькою обласною радою, Хмельницьким ВП ''Центр розвитку місцевого самоврядування'' було проведено розширену нараду з питань впровадження реформи місцевого самоврядування та державної регіональної політики.

 

Перед початком наради урочисто було відкрито Гуменецький центр первинної медико-санітарної допомоги, де почесне право перерізати стрічку було надано гостям голові Хмельницької обласної державної адміністрації Вадиму Лозовому, голові Хмельницької обласної ради Михайлу Загородному, заступнику голови Хмельницької обласної державної адміністрації Павлишиній Світлані Андріївні, голові Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Василю Сукачу, голові Кам’янець-Подільської районної ради Віктору Криваку та сільському голові Гуменецької об’єднаної територіальної громади Інні Абдулкадировій.

Після урочистої частини усі присутні голови та представники ОТГ оглянули приміщення амбулаторії та його матеріально-технічне забезпечення. Ремонт приміщень включав у себе комплекс ремонтно-будівельних робіт, який передбачав відновлення та модернізацію за вимогами планування медичного закладу. У приміщенні функціонуватимуть кабінети сімейного лікаря, гінекології, профілактичних щеплень, маніпуляцій та денний стаціонар.

Після відкриття амбулаторії також в урочистій обстановці було відкрито медіатеку.
Метою було перетворити бібліотеку на сучасну теплу і затишну медіатеку. І кожний, хто завітав в цей день, підтвердить, що цей задум вдався. Адже за досить короткий час тут було проведено ремонт приміщення, придбано сучасні меблі, комп’ютерну техніку, копіювальний апарат, велику кількість нових друкованих видань для дітей і для дорослих, періодичні видання та інтерактивні ігри. Бібліотеку підключено до мережі Інтернет, що суттєво розширює спектр бібліотечних послуг і не тільки. Медіа бібліотека надає можливість як дорослим, так і дітям безкоштовного доступу до мережі Інтернет, запису отриманих матеріалів на віддалені носії інформації чи друк їх на принтері, сканування та копіювання. Налагоджено skype-зв’язок, тобто за потреби людина, яка не має вдома інтернету й комп’ютера, зможе прийти до бібліотеки й поспілкуватися з рідними та близькими в режимі он-лайн.

Після проведених урочистостей про успіхи реформи з децентралізації та основні тенденції подальшого розвитку територій виступив голова Хмельницької обласної державної адміністрації Лозовий Вадим Миколайович, а про результати реформування базового рівня місцевого самоврядування інформував голова Хмельницької обласної ради Загородний Михайло Васильович.

Голова Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Сукач Василь Олександрович розповів про стан впровадження заходів з децентралізації державної влади та реформи місцевого самоврядування в Кам’янець-Подільському районі, а сільський голова Гуменецької об’єднаної територіальної громади Абдулкадирова Інна Григорівна поділилася власним досвідом та результатами роботи Гуменецької ОТГ за 2016-2018 роки.

Модератором проведеного заходу виступила Собко Алла, радник з питань комунікації Хмельницького Центру розвитку місцевого самоврядування.

Директор Хмельницького ЦРМС Яцковський Сергій Віталійович, проаналізував стан фінансової спроможності об’єднаних територіальних громад Хмельницької області, обговорив проблеми та перспективи, а про Стратегію регіонального розвитку Хмельницької області на 2021-2027 роки доповіла заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Павлишина Світлана Андріївна.

Про стан реформування первинної медичної допомоги в області виступила головний спеціаліст з організації та надання первинної медичної допомоги департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Трач Ольга Володимирівна.

В кінці наради керівництво області та голови громад підбили підсумки реалізації в області реформи децентралізації та обговорили плани щодо подальшого розвитку краю, а також обмінялися своїм досвідом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано