A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

Дата: 04.02.2019 12:35
Кількість переглядів: 996

Повідомляємо про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, зазначеної у пункті 1 цього оголошення, з метою виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності.

1. Планована діяльність
Планується продовження промислової розробки та видобутку вапняків у межах наданої ліцензійної площі Гуменецької ділянки вапняків Гуменецького родовища з врахуванням розширення меж контуру підрахунку запасів/збільшення ліцензійної площі ділянки вапняків з 92 до 104 га для забезпечення Публічного акціонерного товариства «Подільський цемент» сировиною для виробництва цементу.
Проектна потужність кар’єру з видобутку корисної копалини - вапняки складає до 3500 тис.т/рік. Площа земельного відводу для розробки ділянки становить 122,7874 га, в т. ч. зовнішній відвал розкривних порід – 17,9393 га. Площа гірничого відводу – 104,84 га. Планова діяльність передбачена в межах існуючих погоджених земельного та гірничого відводів.
Місце провадження планової діяльності: Гуменецька ділянка вапняків Гуменецького родовища розташована на території Гуменецької сільської об'єднаної територіальної громади, за межами населеного пункту 0,6-0,7 км на схід від с. Гуменці, Кам’янець-Подільського району, Хмельницької області.
Розробка Гуменецької ділянки здійснюється із виконанням буро-вибухових робіт та використанням виймально–навантажувальної техніки - екскаваторів та фронтальних навантажувачів. Гірнича маса із вибоїв кар’єрного поля навантажується в технологічні засоби та автотранспорт для подальшого транспортування на дробильно-сортувальний завод або на тимчасовий склад, розкривні породи навантажуються в технологічні засоби та автотранспорт та транспортуються на зовнішній відвал. Балансові запаси вапняків Гуменецької ділянки станом на 01.01.2019 року за категоріями А+В+С1, складають - 67203,3 тис. тон, з них за категоріями: А- 0,0 тис. тон; В - 48901,6 тис. тон; С1 - 18301,7 тис. тон. Залишкові обсяги порід розкриву на 01.01.2019 р. становлять 399,7 тис. м3

2. Суб’єкт господарювання
Публічне акціонерне товариство «Подільський цемент», код ЄДРПОУ 00293091, юридична адреса: 32325, Хмельницька обл., Кам’янець-Подільський р-н, хххххххххххх, тел. /факс, (03849) 6-72-15.

3. Уповноважений орган, який забезпечує проведення громадського обговорення
Міністерство екології та природних ресурсів України, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Київ, 03035, Відділ оцінки впливу на довкілля. Електронна пошта: m.shimkus@menr.gov.ua, контактні телефони: (044) 206-31-15, (044) 206-31-64, контактна особа – Шимкус М. О.

4. Процедура прийняття рішення про провадження планованої діяльності та орган, який розглядатиме результати оцінки впливу на довкілля
Рішенням про продовження провадження планованої діяльності буде спеціальний дозвіл на користування надрами (з урахуванням розширення меж контуру підрахунку запасів/збільшення ліцензійної площі ділянки надр до 104 га), що видається Державною службою геології та надр України відповідно до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2011 № 615.

5. Строки, тривалість та порядок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля, включаючи інформацію про час і місце усіх запланованих громадських слухань
Тривалість громадського обговорення становить 25 робочих днів з моменту офіційного опублікування цього оголошення (зазначається у назві оголошення) та надання громадськості доступу до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації, визначеної суб’єктом господарювання, що передається для видачі висновку з оцінки впливу на довкілля.
Протягом усього строку громадського обговорення громадськість має право подавати будь-які зауваження або пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без необхідності їх обґрунтування. Зауваження та пропозиції можуть подаватися в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) та усно під час громадських слухань із внесенням до протоколу громадських слухань. Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядаються. Громадські слухання відбудуться 22 лютого 2019 року о 11:00, в Гуменецькому сільському будинку культури (Гуменецької сільської об’єднаної територіальної громади) за адресою: вул. Першотравнева, 50, с. Гуменці, Кам’янець-Подільського району, Хмельницької області

6. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, що забезпечує доступ до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої доступної інформації щодо планованої діяльності Міністерство екології та природних ресурсів України, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Київ, 03035, Відділ оцінки впливу на довкілля. Електронна пошта: m.shimkus@menr.gov.ua, контактні телефони: (044) 206-31-15, (044) 206-31-64, контактна особа – Шимкус М. О.

7. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, до якого надаються зауваження і пропозиції, та строки надання зауважень і пропозицій Міністерство екології та природних ресурсів України, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Київ, 03035, Відділ оцінки впливу на довкілля. Електронна пошта: m.shimkus@menr.gov.ua, контактні телефони: (044) 206-31-15, (044) 206-31-64, контактна особа – Шимкус М. О.
Зауваження і пропозиції приймаються протягом усього строку громадського обговорення, зазначеного в абзаці другому пункту 5 цього оголошення.

8. Наявна екологічна інформація щодо планованої діяльності Звіт з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності на 106 аркушах;

9. Місце (місця) розміщення звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації (відмінне від приміщення, зазначеного у пункті 6 цього оголошення), а також час, з якого громадськість може ознайомитися з ними

Ознайомлення з матеріалами можливо:
- в робочі дні з 05.02.2019 р. щоденно з 9:00 в приміщенні Гуменецької сільської об’єднаної територіальної громади за адресою вул. Першотравнева, 69, с. Гуменці, Кам'янець-Подільський р-н, Хмельницька обл., 32325, контактна особа – Кирилюк Олександр Володимирович – в робочі дні з 05.02.2019 р. щоденно з 9:00 до 12:00 в приміщенні Публічного акціонерного товариства «Подільський цемент» за адресою 32325, Хмельницька обл., Кам’янець-Подільський р-н, хххххххххх, контактна особа  – Франчук Наталія Олексіївна.

(Переглянути текст оголошення pdf-форматі)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано