A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

День соборності

Дата: 22.01.2019 13:38
Кількість переглядів: 1248

Сахкамінь, Гуменці (школа та будинок культури), Вербка (школа та клуб), Великозалісся, Абрикосівка, Слобідка-Гуменецька, Залісся Друге, Нігин:

Сто років тому – 22 січня 1919 року – було проголошено Акт Злуки. Це була одна з найвизначніших подій доби Української революції 1917–1921 років.

Ухвалення цього документа означало об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Українці завжди влаштовували різноманітні способи вшанувати цей день, але останні декілька років, свято набуло неабиякого значення та навіть нового сенсу. Адже зараз як ніколи гостро стоїть питання Соборності України. Це свято повинно було стати нагадуванням про те, яких зусиль та жертовності коштувало нашим предкам об’єднання українських земель, які невпинно намагались розділити та привласнити, як зі Сходу, так і з Заходу. Сьогодні ж ми бачимо, наскільки важливим було це нагадування. Адже той самий ворог знову намагається зруйнувати українську державність, навіть через сотню років.

(с-ще Сахкамінь. Переглянути відео на сторінці Сахкамінського клубу у Facebook)

22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії українського народу, як свято Соборності України. Це був один з найпрекрасніших моментів нашої

історії. Високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі. Рівно 100 років тому, це слово було вписане в історію українського народу.

На площі біля Гуменецького сільського будинку культури всі присутні в день соборності та злуки з заходу на схід, об’єдналися у «живий ланцюг» єдності нашої держави, бо один ми рід.

Всі учасники свята, тримали в руках символи нашої держави.

Під час флешмобу прозвучала пісня «Ти у серці моїм, Україна» у виконанні художнього керівника Ольги Юрчук.

Ми молоде покоління незалежної України віримо, що територіальна цілісність нашої держави, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Ми маємо усвідомлювати те, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки.

Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви покладені на вівтар незалежності, соборності, державності.

22 січня вся Україна відзначає 100-річчя Соборності України!

Сьогоднішнє свято об'єднало Гуменецький НВК та Вербецьку ЗОШ. Колективи навчальних закладів зустрілись на Шевченківському шляху. Учні шкіл утворили живий ланцюг та заспівали гімн України!

З нагоди 100-річчя проголошення Акта Злуки УНР і ЗУНР працівники культури с. Вербка провели відео-бесіду "В єдності наша сила"

22 січня Україна відзначає день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Цей день назавжди залишиться в історії українського народу як свято Соборності України. Це один з найпрекрасніших моментів нашої історії.

З цієї нагоди в сільському будинку культури с. Великозалісся було проведено тематичну годину: «Соборна, єдина, неподільна».

22 січня Україна відзначає 100 річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. "Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка. Однині народ Український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об'єднаннями дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу на благо і щастя всього її трудового народу…"

З цієї нагоди у сільському клубі та бібліотечному пункті с.Абрикосівка було проведено тематичну годину "Наша країна Єдина і Соборна".

Родитись українцем –
Це велика честь і слава.
Рідний край свій полюбити –
Найважливіша справа.

Староста села с.Слобідка-Гуменецька Блажко Ю.Й. та працівники культури Кодовбецька Я.Ю., Сороката І.М., Авінько А.В провели флешмоб єдності вулицями села "В єднанні сила і міць держави".

Україна цього року відзначає 100-річчя з Дня соборності. Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року - 22 січня, в день проголошення Акту злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Акт злуки Наддніпрянської України, яка вийшла з Російської імперії, та Західної України, яка вийшла з Австро-Угорської імперії, які возз'єдналися в єдиній Українській державі, був знаком прагнення єдності. 22 січня 1919 року на Софійській площі було проголошено злуку УНР і ЗУНР.

Учні Заліського-2 НВК у складі ЗОШ І-ІІІ ступенів та ДНЗ теж долучилися до відзначення цієї події. Особливо цікаво було побачити як виглядав сам документ про злуку УНР та ЗУНР та почути оригінал тексту.

Правічна і нескорена земля. Хлібами сходить у прийдешню днину. Допоки світить праведна зоря - Шануймо і плекаймо Україну!

Працівники культури села Нігин провели урок історії "Україна єдина - Україна це ми" до Дня Соборності України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано