A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

День Гідності та Свободи

Дата: 21.11.2018 10:10
Кількість переглядів: 1357

Сахкамінь, Великозалісся, Слобідка-Гуменецька, Вербка, Нігин, Пудлівці, Гуменці, Абрикосівка: 

Година патріотизму Сахкамінському клубі "Україна гідна свободи". Революція Гідності залишила глибокий, визначальний і незабутній слід в історії.

Не в прийнятих документах – папір все стерпить, не в прізвищах лідерів – вони змінювалися і будуть змінюватися. Її ідеали, надії й рішення разюче змінили нашу ментальність, розпочали і продовжують формувати нашу нову політичну ідентичність. Процес не завершено, бо історія штука не скороспішна. Коли ж завершиться – будуть і правильні рішення, і справжні лідери.

Схиляйтесь низько тільки перед Богом, питайте небо, чом воно сумне.
Моліться довго і журіться довго. Можливо, біль так швидше промине.
Я благаю, не клоніть коліна, не гніть у дугу зламані хребти.
Через каміння власного сумління ще треба хрест на гору донести.

21 листопада 2018 року працівниками культури села Великозалісся була проведена година-реквієм «Герої не вмирають» з нагоди 5-ї річниці Революції гідності.

переглянути відео на FaceBook Слобідка-Гуменецька: "Україна гідна свободи"

18 листопада у Вербецьку бібліотеку завітали її користувачі на годину спілкування: «Революція Гідності, як це відбувалося?» Адже події п’ятирічної давності неможливо забути. Тому що, сотні тисяч українців об’єднало прагнення правди, народ повстав проти брехні, корупції.

Учасники масового заходу мали змогу почути відповідь на такі питання: коли і чому виникла революція Гідності, чим вона була для України, яка ціна свободи. Що таке гідність?

Працівники культури підготували документальне відео про Євромайдан, пісні, які стали символом майдану та тематичну поличку «Ми шукали Європу, а знайшли себе». То ж нехай якнайшвидше в Україні запанує мир і спокій, тому що, занадто дорога для нас свобода.

В Нігинській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов відео-урок мужності "Їх подвиг – приклад для нас". Вчителі, учні, працівники культури села Нігин згадали події Революції Гідності. Бібліотекар Григоришена О.В. говорила про одного із духовних лідерів нації – Василя Шкляра і його твори. Розповіли юному поколінню про те, як люди боролися за свої права та національну гордість.

В Нігинській філії КЗ "Гуменецька публічна бібліотека" працівники культури вшанували патріотизм і мужність українців, які не побоялися стати на захист демократії.

"Година пам’яті" присвячена ушануванню пам’яті усіх загиблих під час революції гідності.

21 листопада у день Гідності та Свободи в Пудловецькому СБК зібралися небайдужі жителі села та працівники культури і староста запалили свічку пам’яті та хвилиною мовчання вшанували наших відважних воїнів, які відали своє життя за нашу Україну.

Україна – це територія Гідності та Свободи

21 листопада День Гідності і Свободи ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які беруть участь у війні на сході держави, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Усі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь.

Сьогоднішній день – це підтвердження того, що події 2013 – 2014 років на Майдані змінили наш народ, об’єднали нас в єдиній, соборній і незалежній Україні.

Із нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи в Гуменецькому сільському будинку культури спільно із КЗ Гуменецька «Публічна бібліотека» проведено історичний хронограф, де вшанували та подякували всім учасникам національно-визвольної боротьби та тим, хто відстояв перемогу Революції Гідності та сьогодні мужньо боронить рідну землю.

Нехай буде мирне небо над українською землею, добробут й родинна злагода у домівках краян, не згасає віра в щасливе майбутнє Української держави.

21 листопада у Абрикосівському бібліотечному пункті, бібліотекар Савенко А.В. провела годину-реквієм до Дня Гідності і Свободи України.

День Гідності і Свободи окроплений кров'ю,
Не окроплений – залитий кров’ю героїв.
х палили, гнали, били, рвали і стріляли,
Кров лилася на Майдані, смерть страшна гуляла.
Бо Гідності революцію герої творили,
Волю свою й незалежність вони боронили.
Бій жорстокий, бій за Неньку мужнього народу,
"Душу й тіло ми положили за нашу свободу".
Сльози болю, сльози смутку, свічі і лампади,
Квітів море на бруківці й криваві троянди.
Із лампадок вже горить Тризуб України,
Це як символ, це як факел в боротьбі – єдині.
Любов-туга, журба-пам'ять, світла пам'ять вічна,
У серцях і душах наших житиме довічно.
І Герої України – це Небесна Сотня,
Не загинули – злетіли в голубінь небесну!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано