A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

День української писемності та мови

Дата: 12.11.2018 22:03
Кількість переглядів: 1023

Слобідка-Гуменецька, Великозалісся, Нігин:

Фото без опису

8 листопада працівниками культури с. Слобідка-Гуменецька Кодовбецькою Я.Ю. та Сорокатою І.М. проведено виховну годину на тему "Люби, вивчай рідну мову" до Дня української писемності та мови, яке щорічно відзначається в Україні 9 листопада.

Метою заходу було: надати поняття дітям про те, що рідна мова – найбільше багатство народу, що мова – це життєдайне джерело з якого вона черпає свою енергію, свою силу із покоління в покоління. Виховати любов та гордість до української мови, зберегти її чистоту і красу.

Фото без опису

Моя ти пісне колискова, 
Моя ти зіронько свята! 
Живи, цвіти, вкраїнська мово, 
Зціляй і душу і вуста.

8 листопада в сільському будинку культури с. Великозалісся відбулася літературно-музична година: «Солов’їна, барвінкова, українська рідна мово», присвячена Дню української писемності та мови.

Діти підготували поетичні рядки та пісні про нашу мову, в директор СБК Бура Л.П. розповіла про складну долю нашої красивої і багатої, мелодійної і щирої рідної мови.

Фото без опису

«Мова – жива схованка людського духу його багата скарбниця, в яку народ складає давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почуття».

9 листопада 2018 року до Міжнародного Дня рідної мови в Нігинській філії КЗ «Гуменецька публічна бібліотека» працівники культури разом із однодумцями зібрались на музично-поетичну акварель «О, мова, золота крамниця». Мова, як і Україна у нашому серці, починається з кожного з нас. Великим надбанням історичних знань і літературно-поетичних вражень вона поширюється світом завдяки книжкам наших письменників та поетів, які здавна прославляють нашу землю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано