A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Українські вареники – то краса і сила (с.Абрикосівка)

Дата: 06.11.2018 10:00
Кількість переглядів: 1626

Фото без опису

Спрадавна шанують українці вареники. Ця незвичайна страва підходить і для обіду, і для вечері – головне, щоб господиня приготувала їх з любов’ю.

Вареники із вишнями, черешнями, чорницями, суницями, сливками, цукерками, капустою, картоплею, м`ясом, грибами і сиром приготували абрикосівські господині у неділю 4 листопада й принесли до сільського клубу, щоб пригостити усіх гостей, які прийшли на «Свято українського вареника».

Веселі кумасі Юлія Буймістер та Леся Степанова (працівниці ДНЗ «Перлинка») цікаво вели програму свята, а вокальні колективи жінок «Любава» та «Подолянка» заспівали багато пісень про вареники. Звучали пісні «Наливай» (Світлана та Віталій Білоножки) та «Вареники» (Раїса Кириченко) у виконанні вокалісток Тетяни Поліщук та Людмили Кшемінської. Іван та Зоя Вишневські заспівали відому й улюблену всіма пісню «А мій милий вареничків хоче» і читали гуморески Павла Глазового. Не відставав від дідуся і бабусі онук Євгенко, вихованець місцевого садочка, який також прочитав цікаву гумореску. Школярі у своїх віршиках запевнили присутніх, що закордонні страви не рівняються з українськими варениками, а Яна Костовська подарувала усім мамам пісню «Мамині вареники».

Родзинкою концерту стали знову вихованці ДНЗ «Перлинка», які у костюмах вареників (власноруч створеними їхніми наставниками) виконали запальний танець «Гопак вареників у макітрі». Художній керівник Валентина Гринжук та завклуб Аліна Савенко провели веселі конкурси із глядачами: «Зліпи вареника», «Дегустатор», «Найспритніший», «Хто швидше з’їсть вареники». Усі учасники конкурсів були нагороджені медалями «Золотий вареник», які урочисто вручали староста села Оксана Костовська і завідувач садком Галина Петрик. А ще усім учасникам та глядачам було приємно, що до них завітала завклубом с. Супрунківці Валентина Прудивус і всі могли насолодитися піснями «Родина» та «Я бажаю вам добра», які вона виконала.

На завершення свята учасниці художньої самодіяльності пригостили усіх присутніх смачними варениками.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано