A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Бібліотека в гостях у бібліотеки

Дата: 20.09.2018 09:27
Кількість переглядів: 1006

Книга – одне з найбільших чудес, створених людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, вони всю свою мудрість довірили книгам.

Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє.

Як влучно пише І. Франко:
Книги – морська глибина,
Хто в них пірне аж до дна,
Той, хоч і труду мав досить,
Дивнії перли виносить.

Довіряючи всі свої знання і досвід книгам, люди навчилися зберігати їх. Скарбницями книг називають бібліотеки, яких чимало є в сучасному світі (за значенням та призначенням) та особливе місце в суспільстві набувають домашні бібліотеки.

Домашня бібліотека розкриває особистість її власника. В цьому ми і переконались, коли разом із бібліотекарем КЗ «Гуменецька публічна бібліотека» Валентиною Балицькою, директором Гуменецького Будинку культури Богдановою Тетяною та користувачами дітьми (учнями Гуменецького НВК) завітали у чудову і досить незвичайну родину Зюбрицьких – Антона Петровича, Розалії Яківни та їх доньки Рюміної Тетяни Антонівни, які мешкають у с.Гуменці, та є нашими користувачами КЗ «Гуменецька публічна бібліотека». Чим же незвичайною нам видалась ця родина? А саме тим, з яким вони захватом і піднесенням зустріли нас, розповідаючи про своє хобі – читання книг та збирання домашньої бібліотеки. Коли ми зайшли в помешкання, нашу увагу привернуло те, що з усіх куточків кімнати на поличках лежали акуратно зложені книги. З нашого діалогу ми довідались, що скільки себе пам’ятають і скільки з ними завжди була книга. Новенькі книги підказали нам про їхніх господарів – це фантастичні, цілеспрямовані та інтелектуальні люди. І як вони зізнаються нам, що фонд їхньої маленької бібліотеки складає більше 400 примірників. Вони, кожен зокрема, з насолодою розповідають нам про те, як книга допомогла їм у житті: при виборі професії та уже працюючи за покликом. З настановчими словами родина, та більше всіх господиня – Розалія Яківна, звернулась до присутніх дітей: «Спілкуйтеся, діти з книгою, адже вона допомагає людині розвиватися та вдосконалюватися. Незважаючи на те, що інтернет витісняє книгу з побуту читайте тільки «живі» книги,тому, що спілкування з друкованою книгою викликає особливе відчуття, ніби спілкуєшся з живою людиною». На завершення нашої зустрічі, ми залишили господарям краєзнавчу книгу Павла Гладченка «Кам’янеччина: села і люди», з бібліотечного фонду КЗ «Гуменецька публічна бібліотека» яку вони задоволенням розглянули та раді були, що саме ця книга попала до них в дім. Досить мало залишається часу, коли ми та наші бібліотеки будуть святкувати Всеукраїнський день бібліотек, тому будьте активними колеги-бібліотекарі, та поділіться і ви своєю розповіддю про наші «духовні храми» – бібліотеки і нехай кожний з вас так і назве свою розповідь «Бібліотека в гостях у бібліотеки».


Бібліотекар по обробці та комплектуванню літератури КЗ «Гуменецька публічна бібліотека» В.А. Балицька,
директор Гуменецького Будинку культури Т.А. Богданова

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано