A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

День Прапора та День Незалежності України

Дата: 24.08.2018 09:20
Кількість переглядів: 8304

у с.Абрикосівка та с.Корчівка, с.Голосків (доповнено 29.08.2018)с.Слобідка-Гуменецькас.Улянівкас.Лисогіркас-ще Сахкаміньс.Пудлівці (доповнено 28.08.2018)с.Малозалісся, с.Вербка, с.Гуменці (+відео), с.Залісся Друге

Фото без опису

З Днем народження, моя державо! (с.Абрикосівка та с.Корчівка)

Є дати, які укріплюють нації, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їх числа, безсумнівно, відноситься і День Незалежності України, що відзначається щорічно 24 серпня. Напередодні Дня Незалежності України 23 серпня ми відзначаємо День Прапора.

Напередодні жителі сіл Абрикосівка та Корчівка зібралися на святковий концерт, присвячений Дню Незалежності України.

Юні аматори сцени Артем Білоконь, Богдан Козар, Олена Гончарук, Євген Вишневський декламували вірші та гуморески, а Олександра Сущик, Яна Костовська, Тетяна Білоконь, Даша Савенко, Богданка Ковальчук, гурт «Дзвіночок» щиро дарували усім присутнім прекрасні пісні: патріотичні, ліричні, народні, жартівливі.

«Ми всі – одна сім’я, єдина ми родина
У кожнім нашім «Я» – частинка України,
Ми всі – одна сім’я, єдина ми родина
Мільйони різних «Я», а разом – Україна!»

– ці слова стали гаслом для дорослих учасників свята: Уляни Гринжук, Тетяни Поліщук, Лариси Білоконь, вокальних гуртів «Любава» та «Подолянка», ведучих Ірини Найдюк та Лесі Степанової.

Усіх присутніх зі святом привітала староста Костовська О.М. та вручила подарунки (шкільне приладдя) дітям із багатодітних сімей.

З днем народження, моя держава,
З святом тебе добрим і святим
Нехай лине завше тільки добра слава
Про мою країну звідусіль.

Фото без опису

23 серпня в Голосківській бібліотеці до Дня Прапора та Незалежності України проведено патріотичну годину “Україна – єдина країна”.

Читачі дізналися про багатовікову історію українського народу та тяжкий шлях до здобуття Незалежності. Діти висловлювали свої думки на питання, що треба для того, щоб відчути себе справжнім патріотом, заспівали гімн України, розповідали вірші про Україну. Представлена книжкова виставка, на якій були книги з історії нашої Батьківщини.

Фото без опису 23 серпня в клубі села Голосків відбувся святковий концерт до Дня Незалежності України (фото після статті).
Фото без опису

 Україна єдина (с.Слобідка-Гуменецька)

День Державного Прапора України – державне свято України,присвячене одному з її державних символів – Прапору України. Відзначають щорічно 23 серпня. Свято встановлено указом президента України Л.Кучмою /287/2004 "Про День Державного Прапора України" від 23 серпня 2004 року. Працівники культури с.Слобідка-Гуменецька Кодовбецька Я.Ю., Сороката І.М., Авінько А.В. разом із старостою села Блажко Ю.Й. напередодні свята організували флешмоб "Україна – єдина".

Фото без опису

 День Незалежності (с.Улянівка)

Зважаючи на волю українського народу і його одвічне прагнення до незалежності, 24.08.1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, Верховна Рада Української Республіки проголосила незалежність України та створила самостійну українську державу. З того часу весь український народ відзначає державне свято – День Незалежності України.

Не залишаються осторонь і жителі села Улянівка. Люди радіють, що народилися і живуть на такій чудовій і мальовничій землі, у нашій славній Україні.

В сільському клубі було проведено концерт присвячений Дню Незалежності. На святі лунали пісні та вірші про Україну, про її витоки, про її майбутнє.

Привітала усіх жителів староста села Мандзюк Євгена Іванівна.

Фото без опису

 с.Лисогірка

День Державного Прапора України – державне свято України, присвячене одному з її державних символів – Прапору України. Відзначається щорічно 23 серпня.

Небеса блакитні
Сяють з глибини,
А пшеничні й житні
Мерехтять лани
Образ цей не зблідне
Хоч минуть жнива
Це знамено рідне –
Злото й синява.
Прапор наш, як літо,
В сонці майорить.
По долині – жито,
По горі – блакить.

Фото без опису

24 серпня у Лисогірському клубі відбувся концерт присвячений 27-й річниці Незалежності України. В концерті прийняли участь діти з лисогірського любительського дитячого гуртка та вокальної групи "Калинове намисто".

З національним святом українського народу –
Днем незалежності – ми щиро Вас вітаємо!
Благополуччя, щастя, радості, натхнення,
Добра, здоров'я й злагоди бажаємо.
Нехай це свято Вам наснаги додає,
В майбутнє краще доля стежку прокладе.

Фото без опису

 с-ще Сахкамінь

22 серпня в селищі Сахкамінь відбувся концерт присвячений Дню Державного Прапора та Дню Незалежності України. В програмі свята взяли участь творчі колектитви: "Елегія", "Подільське намисто" (керівник Забродська Надія Леонідівна) та "Чисті роси" (керівник Пиріжок Віталіна Миколаївна). Театральні постановки та вокальні виступи виконавців створили святкову атмосферу в глядацькій залі.

Фото без опису

 с.Пудлівці

23 серпня у с. Пудлівці відбувся флешмоб до Дня Прапора, у якому були залучені вихованці ДНЗ «Журавлик» та люди, які знаходилися в центрі села. Прапор несли селом та занесли в будинок культури, де було прикрашено сцену до Дня Незалежності України.

Рідна Україна

...Є священний диво-птах
в синьо-жовтих кольорах;
нас ніколи не покине,
хоч летить на всіх вітрах.
Він веде вперед вождя,
він присяга, він суддя.
Бачить нас крізь мури-стіни
і – спитає, чи козак…
Онде прапор України –
Честі нашої маяк.

Фото без опису 24 серпня в Пудлівецькому будинку культури відбувся концерт до Дня Незалежності України. Концерт був благодійний, після якого було зібрані кошти на лікування важкохворій землячці Возній Неонілі. Ти самим односельчани довели, що ми Українці не байдужі до чужої біди.
Фото без опису

 с.Малозалісся

24 серпня 2018 року в приміщенні клубу с. Малозалісся відбувся святковий концерт присвячений Дню Незалежності України «Моя Україна – єдина та вільна».

Під синім небом України
Зазолотилися жита,
У кожнім серці воєдино
З’єдналася палітра та.

Фото без опису

Працівники культури с.Вербка 25 серпня провели тематичний вечір "Хай квітне щаслива моя Україна", присвячений 27-й річниці Незалежності України. З вітальним словом до присутніх звернувся староста села Мазур Анатолій Васильович. Сільські аматори сцени подарували глядачам святковий настрій, виконуючи пісні, танці, прославляючи рідну мову та зичили всім достатку, миру, щедрої долі та щасливого життя.

Фото без опису

Моя Україна – єдина і вільна (с.Гуменці)

На білому світі є різні країни
Де ріки, ліси і лани…
Та тільки одна на землі Україна,
А ми її доньки й сини.

З 24 серпня 1991 року весь український народ відзначає державне свято – День Незалежності.

Символом суверенітету нашої держави стає синьо-жовтий прапор, день народження якого ми щорічно відзначаємо 23 серпня.

23 серпня в Гуменецькому сільському будинку культури працівниками культури та бібліотеки проведено урочистості з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та

27-ї річниці Незалежності України.

До присутніх з вітальним словом від імені сільського голови виступив депутат районної ради Олександр Кирилюк.

Прозвучали музичні номери у виконанні солістів Вікторії Кузьміної, Ольги Юрчук; тріо «Калинонька» у складі Наталії Намок, Валентини Зюбрицької та Людмили Островської; народного колективу «Подолянки»; вальс у виконанні Юлії та Влада; дует – Островська Іванка та Діана Козловська. Вірші декламували Яна Ратушняк, Богдан Смеречинський, Діана Мазур, Чупрун Зореслав, Дищук Каріна, Богданова Ангеліна, Зюбрицька Аріна,Намок Поліна, Діана Козловська, Юля Зацерковна, Тетяна Пукас, Лена Галюк, Уляна.

Ведучі побажали всім:

Щоб сонце світило яскраве,
Купало обличчя у водах Дніпра.
Буяли шовкові, уквітчані трави
І мирно вставала щоранку зоря.

Відео: Концерт до Дня Прапора та Дня Незалежності України у с.Гуменці.

Фото без опису

Наша країна – Україна (с. Залісся Друге)

Наша славна Україна,
Наше щастя і наш рай,
Чи на світі є країна
Ще миліша за наш край?
І в щасливі й злі години
Ми для неї живемо.
На Вкраїні й для Вкраїни
Будем жити й помремо.

День Незалежності України та День Державного Прапора – це такі свята, які в історію України вписав кожен українець своєю боротьбою, чесною працею чи тихою молитвою.

Це є вираженням історичного прагнення нашого народу до свободи, умовою втілення його бажання бути справжніми господарями на власній землі.

23 серпня 2018 року в Залісько-2 СБК відбувся святковий концерт з нагоди цих свят. Учасники художньої самодіяльності у своїх піснях та віршах прославляли рідну країну, її велич, красу. Згадали історію Незалежності України, її славних козаків. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів АТО.

Родзинкою свята були сценки «Бойові козачки», «Свекруха і невістка» та «Сильні незалежні жінки і слабкий залежний чоловік».

З вітальним словом до глядачів звернувся староста сіл Залісся Друге та Дубинки Віталій Сьомко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано