A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Школа гостинно відчиняє двері…

Дата: 03.06.2016 15:12
Кількість переглядів: 1375

Фото без опису

Школа  – це світ, у якому  кожна дитина хоче відчувати комфорт,  впевненість, захищеність, де вчитель – однодумець, порадник,  друг, відкривач дитячих талантів, а класні кімнати дихають свіжістю та створюють затишну атмосферу, спонукають до навчання та підкорення нових вершин знань. Школа  - це місце перехрещення інтересів учнів, батьків, вчителів.

 

31 травня 2016 року в Гуменецькому навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» відбувся День відкритих дверей, на який були запрошені батьки, учні та вчителі Супруньковецької, Абрикосівської та Великозаліської шкіл. Гостям у школі завжди раді, і з надією чекаємо на те,  що нашу шкільну родину поповнять нові учні. Знайомство зі школою для шановних гостей розпочалося у фойє, де їх зустріли директор школи Пазюк Ліна Олексіївна, заступник директора з навчально-виховної роботи Монько Євгена Пилипівна, вчительський колектив та окраса школи – учні. З їх вуст лунали  теплі, щирі привітання на адресу запрошених. Ліна Олексіївна запросила всіх на екскурсію-подорож по шкільній країні, представивши екскурсовода – Луптович Анну, президента школи, сьогодні вже випускницю, яка з гордістю говорить про своїх вчителів та пишається своєю школою.

Гуменецький НВК – шкільна країна з двома столицями, однією з яких є  загальноосвітня школа, іншою -  гімназія. Але всі тут дотримуються спільних законів та правил. Під егідою загальноосвітньої школи активно, творчо та з любов’ю до малечі працюють вчителі початкових класів, які вчать учнів дружити, любити, міркувати в умовах краси, гри, фантазії, творчості. Біля дверей кожного класу гостей зустрічали усміхнені, радісні обличчя дітей та вчителів. Вони з захопленням та приємністю розповідали про шкільне життя, пропонували дітям з інших шкіл зайняти місце за партою та відчути ту атмосферу дружніх відносин, яка панує між вчителем та дітьми. Розповідь про цікавий та унікальний світ  гімназії здійснювалася на трьох мовах. З метою популяризації іноземних мов та вдосконалення мовленнєвої компетенції учнів під керівництвом вчительки англійської мови Шенгель Оксани Вікторівни продемонстрував свою роботу літній мовний загін. Влучно підібрані завдання розважального та розвивального характеру: презентації, квести, пісні, перегляд навчального відео сприяли подоланню психологічного та мовного бар’єру, залученню запрошених учнів до роботи в колективі.

Знайти та розкрити таланти – це нелегка справа. Але, якщо є бажання та всі засоби, то це питання лише часу та наполегливої праці. Анна запросила учнів, батьків, вчителів до музичної студії «Весела нотка». Тут демонстрували свої вокальні, артистичні здібності вихованці вчителя музичного мистецтва Чупруна Ігоря Миколайовича. Гра на музичних інструментах: клавішах, гітарі, бубенчику захоплювала дух кожного з присутніх. Почуття патріотизму викликало виконання пісні «МИ – козаки» молодшою вокальною групою хлопчиків.

Подорож по Країні знань продовжилась у класній кімнаті другого класу гімназії. Вчителька української мови та літератури, керівник літературної студії «Берегиня»  Гужальська Віта Миколаївна провела майстер-клас зі створення та написання поезії. Робота проводилася в групах, до яких ввійшли учні-гуртківці та представники інших шкіл.  « Перед початком будь-якої творчої справи, щоб вона була вдалою та результативною, для появи в учнів натхнення, уяви, фантазії », - зазначає вчителька, я проводжу маленький ритуал: чарівним золотим колоском я роблю помах над головами своїх юних поетів і втілюю в них віру у власні сили». Віта Миколаївна презентувала збірки поезій колишніх учнів школи та власні напрацювання.

В загальноосвітній школі на гостей чекали учні з цікавою та пізнавальною інформацією про школу. В одному з кабінетів нашій увазі було представлено фрагмент презентації наукових робіт. Вчителька історії, керівник МАН Бзинко Тамара Миронівна вчить дітей проводити дослідження і дає влучні методичні рекомендації щодо написання наукових робіт. Учні поділились власним досвідом, своїми власними дослідженнями. Їхні розповіді супроводжувалися презентаціями та наочним матеріалом. Проведена робота з глядачами, яким було запропоновано декілька запитань.

Однією з завершальних станцій під час тривалої насиченої подорожі став кабінет трудового навчання, в якому під чуйним керівництвом вчительки трудового навчання Костюк Олени Анатоліївни діти поринали у світ творчості та невимовної фантазії, працювали з різними технічними засобами, демонстрували свої вміння. Результатом цієї праці є багато робіт гуртківців, виконаних в різних стилях, техніках. Усі ці роботи неодноразово були представлені на виставках, районних та обласних конкурсах.

Всім відомо, що жодна школа не обходиться без роботи спортивного залу, а в нашій школі ще й тренажерного. В тренажерному залі обладнаний гімнастичний куточок, влаштовані тренажери, спортивне обладнання та інвентар. Виховують здоровий спосіб життя та втілюють здоровий дух вчителі фізичної культури Дубчак Микола Миколайович та Кшемінський Сергій Сергійович. Гордість школи – це наші спортсмени, які захищають її честь та ім’я на районних, обласних, всеукраїнських змаганнях з легкої атлетики, баскетболу, волейболу, футболу. Результатом праці кожного вчителя є досягнення його вихованця. Високих спортивних злетів досягали, продовжують досягати  учні, кращі спортсмени, про яких пишуть у газетах, статті про яких висвітлені на інтернет-сторінках. Анна провела учнівський, батьківський та вчительський колектив на ще одну, не менш важливу станцію у шкільній столиці – хореографічний кабінет. З юними даруваннями займається в обладнаному залі вчителька ритміки, вихователька групи продовженого дня Пазюк Іванна Василівна. Мистецтво танцювальних рухів нікого не залишить байдужим, воно притягує і зачаровує неповторністю, багатогранністю, красою, залишаючи після себе шлейф емоцій … Танець відкриває нові можливості, стимулює до вдосконалення і надає впевненості в собі.

Виховуючи всебічно розвинену особистість, ми маємо створити всі умови для ефективного навчання та творчого розвитку. Дорогі учні, ми чекаємо на вас, адже наша школа зробить незабутнім весь період шкільного життя, стане місцем, до якого хотілося повертатися знову і знову!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано