A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Безпека громади – відповідальність місцевої влади

Дата: 23.06.2017 14:44
Кількість переглядів: 899

Фото без опису

Під таким гаслом 21 червня у місті Краматорську на Донеччині в рамках реалізації U-LEAD З Європою «Програми для України – розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку» відбулася презентація роботи Центрів безпеки громадян на прикладі досвіду Лиманської міської об’єднаної громади Донецької області.

У зазначеному  заході від Гуменецької сільської ради взяв участь заступник Гуменецького сільського голови Валентин Говоровський.

У рамках проведення семінару Михайло Маюров  – директор Департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби з надзвичайних ситуацій – зазначив, що процеси децентралізації місцевого самоврядування тісно пов’язані із реформуванням ДСНС України. Створена дієва система цивільного захисту в об′єднаних територіальних громадах забезпечить безпеку її жителям у випадку надзвичайної ситуації. Фото без опису

Слід зазначити, що в Гуменецькій ОТГ вже завершено реалізацію цілого ряду заходів, спрямованих на вирішення питань забезпечення безпеки громади. Зокрема, створено структурний підрозділ (сектор), який займається питаннями цивільного захисту населення. Функціонує місцева пожежна команда та комунальне підприємство. Закуплено необхідний для роботи інвентар і системи оповіщення населення. Розроблено  проекти на добудову гаражів і створення пожежного підрозділу, як цілісного комплексу, а також придбання нового повнопривідного спеціального пожежного автомобіля. Тому досвід Донеччини для нас дуже важливий.  

Фото без опису

Фото без опису

У ході ознайомчого візиту в Центр безпеки громадян у місті Лимані, спілкування з керівництвом ДСНС України, ознайомлення з основними етапами  організації діяльності Центрів безпеки у Донецькій області, які презентував перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Донецькій області Олексій Мігрін, учасники заходу здобули неоцінений досвід та отримали можливість на власні очі побачити роботу Центру.

Типова схема та алгоритм створення Центру безпеки громадян, які були представлені у рамках ознайомчого візиту, буде використано для створення такого Центру при Гуменецькій ОТГ.

Пропонуємо переглянути новину від 22.06.2017:  Нам не забути дні війни, навіки в пам’яті вони


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано