A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

В поезії душа крилата

Дата: 29.03.2017 14:15
Кількість переглядів: 839

Поезія... Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність.

Поезія, як зазначено в ухвалі ЮНЕСКО, може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу.

Саме тому ухвалою 30-ої сесії ЮНЕСКО встановлено Всесвітній день поезії – свято, яке відзначається щороку 21 березня (в день весняного рівнодення). Вперше воно було відзначене 21 березня 2000 року.

Генеральний директор ЮНЕСКО закликав усі держави, громадські організації та асоціації у Всесвітній день поезії віддати належне поезії та задуматися про ту фундаментальну роль, яку вона відіграє в діалозі між культурами – в діалозі, який є гарантом миру.

21 березня бібліотекою с.Думанів було проведено поетично-музичну альтанку «В поезії душа крилата», на якій зібрались усі працівники культури Гуменецької об’єднаної територіальної громади. Було презентовано творчість відомих поетів України – Ганни Чубач, Ліни Костенко, Тараса Шевченка, Дмитра Луценка, Василя Симоненка, поетів-земляків – Віктора Гончарука (бібліотекар с.Сахкамінь Валентина Іванівна Ткач) та Миколи Гординчука (бібліотекар с.Нігин Олена Ввасилівна Григоришена). В рік вивчення німецької мови в Україні, було презентовано поезію німецького поета-лірика Генріха Гейне.

Активними учасниками заходу були наймолодші вихованці Думанівського НВК та члени літературно-мистецького клубу за інтересами «Відродження»: вчитель іноземної мови Думанівського НВК Гаврищук Анастасія, вчитель математики Балицька Олена, вихователь Думанівського НВК Яворська Наталя, діловод Ковальська Наталя, Анатолій Білоус, Балицький Олександр, Кульчицький Олександр, Слободян Григорій, Прокопишен Михайло, Балицький Олександр (старший), Анастасія Слободян, Анна Соколан, Юля Роік, Юля Крутік, Домбровська Руслана. Пісні на вірші відомих поетів пролунали у виконанні колег Олега Бердника  (с.Нігин) та Любові Любчик (с.Пудлівці).

Поетичне слово – це плід доброго серця та щирої душі. А створена музика до нього – це вічність духовного і прекрасного. Тож нехай зажди лунає поезія і на крилах музики підноситься до піднебесся…

Бібліотекар бібліотеки філії с.Думанів Валентина Балицька

Переглянути ці та інші фото тут


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано