Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Усний журнал в бібліотеці

Дата: 29.11.2017 12:56
Кількість переглядів: 1483

Відзначаючи 100-річчя української революції 1917 – 1921 рр., в Сахкамінській філії КЗ „Гуменецька публічна бібліотека” проведено усний журнал на тему „Україна в боротьбі за незалежність 1917 – 1921 рр.”

Присутні мали змогу ознайомитися з книжковим викладом за темою, етапами становлення та історичним значенням української революції, з якими ознайомила завідувач бібліотекою Ткач В.І. Забродська Н.Л. розповіла присутнім про вигнанців з нашого краю, яких переслідувала більшовицька влада, нащадки яких живуть в нашому селищі.

Ізюминкою заходу стало обговорення публіцистичної статті, опублікованої в газеті „Край Кам’янецький”, яку написав журналіст, публіцист Волохівський В.Л. за документами, які зібрала Забродська Н.Л. про уродженця Поділля – святого новомученика Димитрія Апанського (в миру Дмитро Неровецький), який загинув мученицькою смертю в 1919 році в Красноярському краї Росії, нащадки якого проживали в нашому селищі. Це його онука О.В.Олинець (нині покійна) із сім’єю. Про нього створено документальний фільм і незабаром виходить книга.

Активну участь в обговоренні взяли Волохівський В.Л., Забродська Н.Л., Манушина І.А., СамойленкоТ.Л., Порхун В.М., Соха Р.С., Восковнюк Г.С. та інші.

Музичний супровід оформила завідувач клубом Волинець Н.М.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


Читати статтю Концерт для військових в/ч А-3479 (+відео)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано