A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Всесвітній день вишиванки

Дата: 18.05.2017 12:34
Кількість переглядів: 6787

Всесвітній день вишиванки  міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

на фото:
Гуменецька сільська рада

Дата проведення  щороку в третій четвер травня (будній день).

Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

Ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. А поштовхом до реалізації ідеї та святкування стала вишиванка Ігоря Житарюка, яку він регулярно одягав на пари, як і чимало інших студентів...

(Джерело: Вікіпедія)

на фото:
ДНЗ "Малятко"
с-ще Сахкамінь

    
    

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

18.05.2017 в Гуменецькому дошкільному навчальному закладі «Дивограй» відзначили «День вишиванки», і весь садочок замайорів різнобарвними візерунками української вишивки. Протягом дня дошкільнята ознайомилися з історією вишиванки, піснями про вишиту сорочку та різними техніками вишивання. На території закладу було проведено флешмоб під музичний супровід.

Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що маже статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. Так скалось, що в Україні вишиванка теж символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Вона настільки сильно увійшла до життя української людини, що і в селі Нігин не забувають про цей день.
на фото: ДНЗ "Берізка" с.Колубаївці   

на фото:

Колубаївська ЗОШ І-ІІ ст.

Наша вишивка – то пісня України,
Нашої священної землі.
В ній співають ранки солов’їні
Квітом розквітаються гаї.

Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці Колубаївської ЗОШ І-ІІ ступенів разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

Переглянути всі фото
на фото: ДНЗ «Дзвіночок» с.Вербка Вишиванка – поема життя, 
Закодована вічність в узорах, 
Їй ніколи нема забуття!

День вишиванки – це всеукраїнське свято, яке покладене зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння українського вишитого одягу. Вишиванка – для українця не лише одяг, яке вдягають у найважливіші дні життя або свята. Це символ приналежності до роду та нації, а у наш час ще й один із символів, за яким вирізняється наш народ. Яскраві кольори і візерунки символи – усе це є вишиванка.

Вже у дитячому садочку діти знають і люблять свою Україну, її символи та традиції. Вся велика садкова родина і колектив ДНЗ «Дзвіночок» с.Вербка 18 травня 2017 року святкували «День вишиванки». Було проведено цікаве свято за участю дітей та дорослих нашого закладу. Свято відбувалося на дворі, де діти водили хороводи, грали народні ігри та співали. Усі діти взяли участь у «параді вишиванок». На святі панував піднесений настрій, всі милувалися барвистими візерунками вишиванок.

Тож, носімо вишиванки на долю й щастя – це наш оберіг.

на фото:

Вербецька
ЗОШ І-ІІ ст.

Дрес-кодом дня була вишиванка. За участі учнів школи та вихованців дитячого садочка «Дзвіночок» відбувся парад вишиванок вулицями нашого села. Діти поставили квіти до пам’ятника загиблим воїнам-односельчанам та репресованим.
    

Народе мій, краяни і краянки!
Плекаймо паросток зелений навесні,
Нехай цвітуть – не вицвітають вишиванки
І стоголосо лине пісня, по землі.

на фото:
ДНЗ "Журавлик"
с. Пудлівці

Коли вдягаю вишиванку,
Немов в любові признаюся
Своїй країні ніжно й палко,
Вдягну і Господу молюся.

За мир та спокій в Україні!
Щоб вишивані візерунки
У долю кожної родини
Внесли приємні подарунки!

На фото:
с.Слобідка-Гуменецька

Староста села і працівники культури с. Слобідка-Гуменецька вітають усіх із Днем вишиванки. Нехай це свято зітре кордони й об’єднає українців по всьому світу. Українська вишиванка – це національна святиня! Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг!
 

Вишиванка – національна святиня, що символізує духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Вишиванку передають з роду в рід, зберігають як безцінну реліквію.

Діти та працівники ДНЗ «Перлинка» с. Абрикосівка долучилися до святкування Дня вишиванки. Було організовано та проведено цікаве дійство. Діти слухали цікаві вірші про вишиванку, розповідь «Як народилася вишиванка». А також мали можливість помилуватись різними вишитими виробами.

на фото:
ДНЗ «Перлинка»
с. Абрикосівка
  18 травня клуб с. Лисогірка спільно з ДНЗ "Перлинка" провели флешмоб до дня вишиванки. Вишиванка – це символ єдності і кожен українець має з гордістю її носити. З привітальним словом до всіх звернувся староста села Ціхоцький Анатолій Омелянович.
на фото:
с. Лисогірка

 

18 травня в клубі селища Сахкамінь відбулось свято «Вишиванка – дзеркало народної душі».

Музика біля нашого клубу сповістила жителів селища, що свято почалося. Учасники художньої самодіяльності Анастасія Пасічник, Антон Тріцький, Софія Войцехівська, Віолета Чабан, Тетяна Кліщинська, Анастасія Піскунова, Ерік Ванюшкін подарували глядачам пісні та вірші про Україну та вишиванку.

Завершилось свято флеш-мобом «Ми любимо вишиванку»,в якому взяли участь староста,діловод,працівники клубу,аматори сцени та жителі селища.

на фото:
с-ще Сахкамінь
 

Вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

18 травня у Великозаліському НВК відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

на фото:
Великозаліський НВК

 

18 травня Голосківський та Улянівський клуби долучилися до всесвітнього дня вишиванки, працівники культури, працівники сільської ради, діти одягнули вишиванки та зробили барвистий флеш-моб " Вишивана Україна".

Відбувся показ вишиванок, на якому були представлені вишивки своїх родин: бабусь, прабабусь та прапрабабусь.

День вишиванки нове народне свято, що закликає до єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу.

Вишиванка – це духовний символ українського народу, рідного краю, батьківської оселі, тепла материнських рук, це оберіг.

на фото:
с.Голосків, с.Улянівка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано