A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Село Малозалісся дуже древнє і водночас молоде!

Дата: 22.06.2016 12:32
Кількість переглядів: 1346

Скільки епох над ним пролетіло, скільки сторіч, а наше Малозалісся все квітне синім барвінком неба, золотіє високим сонцем. Мале Залісся – це колиска любові усіх залісян, які зі всіх сторін спішать завжди до свого рідного батьківського порогу, бо тільки на рідній землі по справжньому пахне м’ята біля хати, по щирому величається жовтоокий соняшник.

 

На нашому святі  не можна обійтися без хліба. Хліб – це не лише буханець, урожай, зерно, але і символ джерела людського життя, материнського благословіння і знак уваги і ціни до гостя, і знак достатку, і символ людського безсмертя.

Зі словами вдячності запашний хліб жителі села вручили шановній Інні Григорівні Абдулкадирові голові Гуменецької  сільської ради об’єднаної територіальної громади, дякуючи цим за увагу до громади села, яка полягає в тому, що за такий короткий термін перебування в ОТГ, для села було відремонтовано сільський клуб, та відремонтовано криницю, та наданно допомогу сільчанам, що зверталися до голови  з різних побутових питань.

З привітальним словом до жителів звернулася сільський голова, яка привітала із святом Святої Трійці, побажала миру, здоров’я, злагоди, добробуту, та затишку в оселях, і мабуть, символічно, що першими віншували найстаршу жительку села Качуришину Євгену Петрівну, та наймолодшу жительку села Чичановська Мілана Ігорівна, не був обділений увагою жоден житель села, Інна Григорівна Абдулкадирова подарувала кожному жителю святковий подарунок.

З привітальним словом до жителів села звернулася староста Чистяк Віра Михайлівна,  та надала слово  в.о.директора СТЗоВ «Гуменецьке» Лубинецькому Михайлу Станіславовичу, який завітав на свято з солодкими подарунками для дітей, звернувся до громади села з привітальним  словом.

На цьому свято не закінчилося, а продовжувалося святковим концертом, який підготували заклади культури села Велокозалісся (керівники Бура Л.П. та Драчова Г.А.), садочок «Лелечинька» (завідувач Подшивалова Т.О., школа села Великозалісся (директор Валькова Н.І.).

Завершила святкове дійство ведуча Ткачик М.В. слідуючими словами:

Хай ніжні трелі солов’я доносяться з діброви,

Хай ваші родичі, сім’я будуть живі, здорові.

Хай Господь Бог благословить святковий стіл у хаті,

І хай ніхто не боронить, щоб ви були багаті.

Хай буде мирним небокрай, хай сонце в небі сіяє.

І чарка й шкварка й коровай, і хай душа співає.

Хай лине пісня над селом, хай колосяться ниви.

Комори повняться добром, і будьте ви щасливі.

А художній керівник Гуменецького СБК Барабащук В.С. привітав усю громаду піснею «Хай щастить», усім артистам люди аплодували стоячи, дякуючи цим за гарне дійство.

більше фотознімків зі свята дивіться тут


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано